Znicz Pruszkow bi prav lahko poskrbel za presenečenje nad Lech Poznanom

pruszkow lech

Danes se bosta v tekmi za Poljski pokal pomerila klub iz Ekstraklasa, uspešen Lech Poznan in klub iz 2. Divizije Znicz Pruszkow. Čeprav gre na prvi pogled za močne favorite prve lige, pa tekma še zdaleč ni odločena.

Znicz Pruszkow so majhen Poljski klub, ki trenutno tekmuje v 2. Diviziji. Po prvi tekmi letošnjega leta je ekipa na petem mestu lestvice. Znicz Pruszkow letos slavijo po odličnih predstavah na domačih tleh. Izgubili so le prvo tekmo sezone, lanskega avgusta proti Puszczaju z 1:2. Nato je sledil izenačen izid z 1:1 proti Stal Mielecu, od takrat pa Znicz Pruszkow ni prejel nobenega gola na domačih tleh, tako da je minilo že sedem tekem brez prave priložnosti gostov. Sedaj je pred njimi prva letošnja tekma Poljskega pokala proti Lech Poznanu. Do sedaj sta za klubom dve tekmi proti Zaglebie Lubin in Termalica Bruk-Bet Nieciecza, ki so jih uspešno premagali, vendar pa se ti tekmi nista šteli kot del napredovanja v ligah, tako da je pred ekipo prva tekmovalna tekma po novembru. Trener Dariusz Banasik se zaveda, da je pred njimi igralci Znicz Pruszkowa zahtevna tekma, saj je Lech Poznan velik in uspešen klub, ki velja za favorite tega obračuna.

Lech Poznan je trenutno uvrščen na tretjem mestu v Ekstraklasi, prvi Poljski ligi. Danes lahko pričakujemo kar nekaj sprememb v postavi ekipe. Maciej Wilusz in Kebba Ceesay se bosta po tekmi odsotnosti danes vrnila na igrišče, priložnost pa bo verjetno dobil tudi Szymon Drewniak. Trener Maciej Skorza ne podcenjuje nasprotne ekipe in obljublja močen nastop. Zaveda se da so favoriti, venadr pa obljublja, da bo Lech Poznan to dokazal tudi na igrišču.

Szólj hozzá!