športne stave nasveti

 • Stavite le toliko, kot si lahko privoščite. Vnaprej si zadajte maksimalno vsoto, ki ste jo pripravljeni zastaviti in je nikakor ne presegajte, tudi takrat, ko se vam to zazdi mamljivo.

  Vnaprej si zadajte maksimalno vsoto, ki ste jo pripravljeni zastaviti in je nikakor ne presegajte. Tudi takrat, ko se vam to zazdi mamljivo. Večina ljudi, ki se ukvarja s športnimi stavami in igrami na srečo, ponavlja po večini enake napake. Ena izmed napak je staviti večjo količino denarja, kot si jo lahko privoščite. Nikoli ne stavite več, kot premorete, saj lahko resno ogrozite lastno finančno stanje in/ali finančno stanje vaših bližnjih. Skoraj vsak igralec se kdaj sreča z željo po igranju/kockanju z višjimi vsotami, kot si jih lahko privošči in nekateri se željam le hitro prepustijo. Izberite način plačevanja in izplačevanja. Preden se lotimo igranja športnih stav, je nujno, da si uredimo svoje finance. Sami veste, kakšen potrošnik ste. Kako ste navajeni plačevati, z gotovino ali karticami. Tudi pri športnih stavah si je treba postaviti vprašanje; Na kakšen način bomo upravljali svoja vplačila in izplačila? Obstaja nekaj različnih načinov transakcij, ki vam jih bomo tukaj opisali. Denar lahko nakažete preko bančnega nakazila, kreditne kartice, s pomočjo spletne denarnice, kot je Moneybookers, predplačniški sistem Paysafecard in drugi. Bančno nakazilo je najbolj varen način plačila, a je tudi najbolj dolgotrajen (prenos denarja po navadi traja od 2 do 7 delovnih dni). Vse stavnice podpirajo plačila s kreditnimi karticami, kot sta Visa in Mastercard, in je en od najpreprostejših načinov plačila. Seveda se pri plačevanjih s karticami preko spleta vedno poraja vprašanje o varnosti. Za to skrbijo številni varnostni certifikati (Verisign).

  športne stave nasveti: kako zavarujem denarna sredstva pred izgubami?

  Najboljši način, da svoj denar zavarujete pred resnimi izgubami, je ta, da si vsak mesec določite denarno vsoto, ki ste jo pripravljeni izgubiti. Športna loterija je kljub vsemu še vedno igra na srečo, in tudi vam se kdaj zna zgoditi, da sreča vedno ne bo na vaši strani. V športni loteriji poznamo več strategij. Začetnikom najbolj prijazna strategija stavni sistemi je “Flat sistem”. Z njo začetnik varno vstopi v svet stav in si zagotovi, da ne izgubi začetnega kapitala. Deluje tako, da denar razdelite na 50 enakih delov (npr. 100 € po 50*2 €) in stavite en del denarja na stavo. Nekaj stav boste po vsaj verjetnosti izgubili, preostale pa dobili. V primeru, da imate zdaj na računu 150 €, ponovite strategijo 50 delov (50*3 €). S tem sistemom se zavarujete, da bi izgubili višje vsote denarja na eni stavi.

 • NE STAVITE na ekipe in lige, ki jih ne poznate. Preden položite stave, se najprej o njih dodobra poučite.

  Preden položite stave, se najprej o njih dodobra poučite. Stavite na tekme, v katerih igrajo vaše najljubše ekipe, saj ste z njimi najbolj seznanjeni. Kdaj se zdi mamljivo, ampak ne stavite na ekipe in lige, o katerih veste malo oz. prav nič, saj tako ogrozite svoje finančno stanje in zmanjšajte svojo možnost za dobitek. Preden se odpravite vložit prvo stavo, se najprej podrobno poučite o ligah in tekmah, na katere boste stavili. Preučite zadnje tekme, v katerih je igrala vaša priljubljena ekipa, jih podrobno analizirajte, upoštevajte njihovo fizično in psihično pripravljenost, ter seveda, v zakup ne vzemite podanih napovedi. V primeru, da želite s športnimi stavami uspeti na dolgi rok, boste morali ostati potrpežljivi in mirni. športne stave nasveti niso sprint, ampak maraton, kot večina preostalih iger na srečo. Seveda je res, da lahko z nekaj sreče v kratkem času zaslužite večje vsote denarja, ampak lahko ta denar tudi hitro izgubite, če z njim ne razpolagate pametno. Imeti več informacij od preostalih igralcev je ključnega pomena, zatorej analizirajte, berite in kopičite informacije, saj si lahko le tako na dolgi rok zagotovite uspeh v svetu športnih stav in postanete dobičkar.

  športne stave nasveti: na kateri šport staviti?

  Nobena skrivnost ni, da je nogomet najbolj priljubljen šport v Evropi. Med tem sta košarka in bejzbol zagotovo najbolj priljubljena športa v Združenih državah Amerike. Potencialno se največ denarja na športnih stavah obrne ravno v teh športih. Nogomet je po večini šport, ki je izbira za večino hazarderjev, saj se zaradi njega preobrne največ denarja. Je zato nogomet pravilna izbira? Na to v bistvo ni pravilnega odgovora. Hazarder naj bi se ukvarjal s stavami pri športu, o katerem ima največ znanja in o katerem ve največ. Seveda mora imeti o športu zanimanje in je njegov navdušenec, sicer bo preživljal težke čase. Sami veste, da stvari, da se lažje posvetite stvarem, o katerih imate zanimanje. Ravno zaradi tega ni v svetu športnih stav to nobena izjema. Na začetku se poskušajte specializirati v samo enem športu, saj boste tako imeli bolj podrobne informacije in lažje spremljali dogodke in tekme. Če nimate ogromno časa sedeti pred računalnikom in brskati za informacijami, bomo to storili za vas mi, prav tukaj, na stave-sportne.com. Tukaj boste našli vse potrebno gradivo in nasvete na enem mestu.

 • Nobena stava se vam naj ne zdi stoodstotna. Včasih vas lahko dogodki presenetijo.

  Športna loterija je, kljub kdaj že tako očitnimi možnostmi za zmago vašega priljubljenega moštva, še vedno loterija. Nikoli ne stavite z mislijo, da imate vašo stavo vnaprej stoodstotno dobljeno, saj vas lahko dogodki kdaj tudi zelo presenetijo. Ostanite objektivni in ne stavite večje vsote denarja od predvidenega, tudi v primeru, da ste že tako zelo prepričani, da bo vaša srečka zmagovalna. To je ena od večjih začetniških napak na športni loteriji, saj na ta način izgubite večje količine denarja, kot je predvideno. Ne ponavljajte teh napak, ampak se iz njih učite. Tako boste uspešno zavarovali svoja denarna sredstva in precej zmanjšali možnosti, da izgubite popolno vse, kar imate. Ravno zaradi tega imate na možnosti več različnih načinov vplačevanja stav, eden od teh načinov je že omenjen “Flat sistem” stavni sistemi, pri katerem si razdelite vaša denarna sredstva na več delov in tako znatno zmanjšajte tveganje izgube denarnih sredstev in povečate svoje možnosti za zmago na dolgi rok. Nikoli ne presegajte in NE stavite več kot 10 % celotnih denarnih sredstev, ki jih imate na voljo. To vam bo preprečilo, da bi ustali brez denarja oz. bankrotirali. Je eden od najbolj pomembnih dejavnikov in se ga je vedno in pri vseh stavah treba držati, tudi pri teh, ki se vam kdaj zdijo stoodstotno dobljene. Povzetek; ostanite objektivni, mirni, ne igrajte pod vplivom čustev in nobena stava se naj vam ne zdi vnaprej stoodstotno dobljena.

  Ne presegajte svojega limita

  Kot že prej omenjeno, nikoli ne presegajte svojega limita, saj na ta način zavarujete svoja denarna sredstva in preprečite, da bi ostali brez vsega. Za to sta potrebna močan samonadzor in disciplina. Vaja dela mojstra, a če se na daljši rok tega nikakor ne morete držati, potem se raje posvetite nečemu drugemu, nečemu, kar ne zahteva samonadzora in potrpežljivosti. V primeru, da imate kot večina drugih hazarderjev, željo po dodatnem zaslužku, ali mogoče celo karieri v svetu športnih stav, potem se tega preprosto morate naučiti. Povzetek; ne pretiravajte in naj vam bo zlata meja največ 10 % celotnih denarnih sredstev, po možnosti še manj, ter ostanite pod samonadzorom in disciplino. Stave vzemite kot naložbo na dolgi rok, saj to so, prav tako kot delnice, s prednostjo, da lahko na odločitve vplivate sami. Vse je v popolno v vaših rokah.

 • Upoštevajte fizično pripravljenost ekipe, na katero stavite, iz vsaj zadnjih 6 tekem.

  Bodite prepričani, da poznate pripravljenost igralcev iz vsaj zadnjih 6 tekem, saj ste tako podrobneje seznanjeni s fizično in psihično situacijo ekipe. Bodite seznanjeni s poškodbami, kateri igralci bodo tekmo odsedeli in kateri jo bodo odigrali. En izmed “pravil” polaganja stav naj bi bilo, da ne stavite na svojo najljubšo ekipo, saj večina ljudi ne more ostati objektivnih. Ampak dejstvo je, da vam lahko poraz priljubljene ekipe prinese lepe vsote, v primeru, da ste dobri pri nadzorovanju vaših čustev. Dobra stran polaganja stav na vašo najljubšo ekipo je ta, da ekipo zelo dobro poznate in ste posledično zelo dobro seznanjeni s fizično pripravljenostjo igralcev. V primeru, da ste sposobni brzdati svoja čustva oz. ostati objektivni, ter hkrati veste, kako lahko s tem združite znanje o fizični in psihični pripravljenosti svoje ekipe, vam lahko vaša ekipa kljub s priokusom grenke izgube, poteši s sladkim priokusom zaslužka. Spet grenka stvar, če stavite proti svoji ekipi, je želja, da ljubljenci tekmo izgubijo. Vedno naj vam ostane v spominu dejstvo, da je vaš cilj s športnimi stavami zaslužiti, tudi takrat, ko vaša ekipa ni favorit za zmago.

  Pomembni dejavniki, ki vplivajo na vašo odločitev

  Pred vsako tekmo je treba narediti podrobno analizo in upoštevati vrsto različnih dejavnikov, ki bi lahko vplivali na njen izid. Stoodstotno pozornost je treba posvetiti prav vsemu. Dejavniki, na katere je treba biti posebej pozorni, so na primer: zadnjih 6 tekem, ki jih je odigrala ekipa, morala ekipe, poškodbe, teren, vreme, morebitne zamenjave itd. Upoštevajte vse to in lahko boste storili objektivno odločitev, na katero ekipo položiti stavo. Najbolj pomembno od vsega je, da ste predani analitiki in brez površnosti naredite domačo nalogo. Pozornost in razvoj na področju športnih stav je ključ do uspeha, zato se prepričajte, da vedno ostanete v koraku z novicami in analizam, opravljenimi s strani strokovnjakov na stave-sportne.com. Zagotavljamo vam, da bomo naredili vse, kar je v naši moči, da vas čim bolj podrobno seznanimo in poskrbimo, da vam posredujemo kar se da natančne informacije in analitike iz sveta stav. Vse to izpod rok profesionalnih hazarderjev in športnih navdušencev.

 • Na splošno stavite v ligah, o katerih imate obširno znanje. Tekme evropskih pokalov so lahko precej zavajajoče.

  Ostanite pri stavah, o katerih imate največ podatkov in analiz. Tekme v evropskem pokalu so lahko zelo zavajajoče zaradi več različnih dejavnikov. Ta dejavnik je lahko pripravljenost ekipe, želja ekipe po zmagi (v primeru, da ima ekipa dovolj točk), ohranjanje fizične in psihične pripravljenosti ipd. Odvisno je lahko tudi od tega, kako daleč je prvenstvo. V primeru, da stavite na tekme evropskih pokalov, morate upoštevati vse to, da bo vaša srečka dobljena. Več kot je dejavnikov, težje je zaslužiti predviden dobitek, posledično boste morali podrobnejše razmisliti, na katero ekipo se splača položiti stavo. Recimo, da je naslednja tekma, na katero želite staviti moštvo Chelsea F.C. proti moštvu F.C Bayern München. Chelsea ne potrebuje točk za napredovanje in posledično zmage in iz tega lahko sklepamo, da igralci Chelseaja morda to tekmo ne bodo dali vse od sebe, tudi v primeru, da so številke v njihovo korist. Seveda ne smemo odmisliti drugih dejavnikov, kot so rivalstvo obeh ekip, pripravljenost itd. Sklep; ostanite pri stavah, o katerih imate največ znanja in podatkov, ter stavah, ki so odvisne od manj dejavnikov.

  Osredotočite se na določeno ligo in kopičite znanje

  Največja napaka, ki jo po večini delajo prav začetniki, je ta, da hočejo biti prav povsod. Naš nasvet je, da se osredotočite na določeno ligo, praviloma na ligo, o kateri imate največ znanja. Redko kdo ima podrobne informacije in lahko na dolgi rok uspešno stavi na dve popolnoma različni ligi. Vzemimo za primer angleško in slovensko ligo, med seboj se zelo razlikujeta. Angleška liga je dosti bolj obširna in vam nudi manj informacij, sploh če je raba vašega angleškega jezika podpovprečna. Vzelo vam bo tudi dosti več časa, da boste podrobno seznanjeni z informacijami in analitikami. Pomnite, ginekolog, ki nima potrebnega znanja na področju zobozdravstva, ne more nuditi zobozdravniških storitev. Prav tako tudi vi ne morete vi biti profesionalec na področju popolnoma različnih področij, če o njih niste dobro poučeni. Za to so potrebne dolgoletne izkušnje, dobitki, izgube, in še več.

 • Na začetku sezone ne stavite previsoke količine denarja. Počakajte vsaj 6 faz, da lahko bolje analizirate moštva.

  Na začetku sezone so vedno višje možnosti, da imajo ekipe nove igralce, drugačne postave ali taktike igranja, zato je bolje počakati nekaj časa (vsaj 6 faz), da dobite podroben pregled nad ekipami in njihovo pripravljenostjo. Stavite manjše količine denarja in ne pretiravajte. Pomnite, da boste kasneje imeli še veliko možnosti, da stavite višje vsote, ter hkrati imeli večjo možnost za zaslužek. Tako boste imeli pregled oz. analizo nad ekipami in potencialno večje možnosti za dobitek. Vsaka tekma je pomembna in vam lahko izda pomembne informacije, ki bi lahko vplivale na vašo odločitev ob naslednjem krogu. Še en način je sodelovanje na forumih in socialnih omrežjih, kjer lahko s preostalimi igralci debatirate o nadaljnjih tekmah, ligah, športnikih ipd. Tudi v slovenskem jeziku je na voljo ogromno svetovno znanih stavnic in portalov, ki vsebujejo podatke in spletne skupnosti hazarderjev po vsem svetu.

  Vedno obstaja možnost za izgubo, ne glede na predvidevanja in statistične podatke. Imejte v mislih tudi, da nobena stava ni stoodstotna in nikoli ne stavite z večjo količino, ki presega 5 do 10 % vseh denarnih sredstev. Obstajajo možnosti, da boste kdaj imeli srečo in zaslužili večjo vsoto, a nikoli ne presegajte 10 % vseh denarnih sredstev. Ostanite realistični in pomnite, da ne morete vedno narediti dobička, kot prav tako ne morete vedno izgubljati. Na razpolago je veliko različnih strategij. Ustvarite lahko tudi svojo in mogoče je vaša strategija na dolgo obdobje donosna. Zavedajte se tudi dejstva, da vam nobeno predvidevanje tekme in nobena ideja ne more zagotoviti stoodstotnega dobitka. Vedno ostaja možnost za dobitek, kot tudi obstaja možnost za izgubo. Vsak hazarder mora slej kot prej sprejeti tveganja v svetu športnih stav ter kljub porazu, premišljeno in optimistično nadaljevati svojo pot.

 • Ne stavite na tekme lokalnih derbijev ali na uravnotežene tekme (50:50 možnosti). Prav tako se ne zavarujte še z eno stavo.

  Stavite uspešno in na dolgi rok. Svet športnih stav je maraton in ne sprint, kar pomeni, da boste uspeli le na dolgi rok. Stavo si poskusite predstavljati kot naložbo. Seveda to zahteva popolno predanost in za zmagovanje ni preprostega načina. V primeru, da hočete s stavami na hitro zaslužiti bajne vsote in se po nekaj mesecih preseliti na Maldive, potem svet stav kot posel ni za vas. Podali vam bomo nekaj nasvetov, kako povečati možnosti za dobiček. Derbiji in uravnotežene tekme Skrivnosti uravnoteženih tekem in derbijev je ta, da nimate absolutno nobene ideje, kdo bo zmagovalec. Derbi ali končna četrtina evropskega finala sta težko predvidljive tekme in morate dobro premisliti, na koga položiti stavo, ali pa jo sploh ne. Ideja za stavami na tujih/neznanih ligah je ta, da si naredite seznam, v katerega zapišete vse dejavnike, ki bi lahko vplivali na izid tekme – poškodbe igralcev, finančno stanje ekipe, lokacija tekme, vreme, teren, napovedi medijev itd.

  Zavarujte se s stransko, bolj prepričljivo stavo

  Derbiji in tekme z visokimi vložki so nevarnejši od normalne lige, zato na njih stavite zelo premišljeno. Staviti na takšne tekme je zelo tvegano, saj dejavniki in raziskave, ki ste jih naredili, preveč ne vplivajo na končni izid tekme. Igra je tvegana in na njo vpliva veliko spremenljivk, tako se lahko zelo hitro spremenijo.

  Razlike med prvenstvom in ligo. Kaj so kvote?

  Bistvena razlika je v tem, da lažje najdete podatke o prvenstvu, kot podatke o ligi. Dobro je premisliti tudi o tem, kakšne so kvote na tekmo. Kvote se razlikujejo in so od stavnic do stavnic različne. Poznamo tudi več vrst kvot, na primer; decimalne kvote, frakcionalne kvote in ameriške kvote. Decimalne kvote so najpogostejša oblika zapisovanja kvot. Uporablja jih skoraj vsaka stavnica. Ta vrsta kvote nam pove, koliko denarja prislužimo, če stavimo eno enoto. Frakcionalne kvote se v večini uporabljajo in so priljubljene pri angleških stavnicah, med tem, ko so ameriške kvote zapisane s pozitivnim ali negativnim predznakom ter nam s tem povejo, koliko moramo staviti, da bomo imeli profit.

 • Preučite vse odigrane tekme, posebej takrat, ko izgubite. Učite se iz napak!

  Eden izmed najmočnejših elementov v svetu športnih stav je učenje iz preteklih napak. Izkušnje pridejo s časom in z odpravljanjem preteklih napak. Pomembno je to, da napak ne ponavljate zaradi svojih čustev in ega. Bodite objektivni, tudi, ko gre za vaše najljubše moštvo, naredite domačo nalogo (analizirajte podatke) in naredite korak naprej. Stavnice in profesionalci vam ponujajo ključne nasvete in informacije, ki vam postrežejo z dejavniki, ki so zelo pomembni in vplivajo na izid vaše stave. Ne spreglejte jih.

  Razlika med rekreacijo in strokovnostjo v svetu športnih stav.

  Bistvena razlika med nekom, ki se s stavami ukvarja, kot z občasnim hobijem/rekreacijo in tistim, ki hoče postati zmagovalec in s tem služiti vsakdanji kruh (je mogoče!), je ta, da se profesionalec vedno uči, analizira in nadgrajuje svoje znanje in strategijo. Žal, do tega ni bližnjice, saj bi bili vsi profesionalci in od tega živeli, če bi bilo tako preprosto. Pomembno je, da si začrtate pot do uspeha in imate močno voljo, predvsem pa potrpežljivost. V svetu stav uspe le najbolj potrpežljivim in predanim hazarderjem, in ne občasnim rekreativcem. Seveda je poleg vsega pomembno nekaj znanja matematike in analiziranja, ki sicer ni potrebno, da sta na stopnji raketne znanosti.

  Vsaka podrobnost je pomembna

  Poučite se, kako in kdaj investirati/staviti. Poučite se, na katero tekmo ali ligo staviti in kdaj je za to najbolj ugoden čas. Vse to od vas zahteva čas in predanost, a ne toliko, da ne bi bilo vredno truda, saj boste na koncu za to morda lepo poplačani. Več informacij si naberete, več je možnosti za nasmeh na vašem obrazu ob koncu tekme. Ne pozabite, znanje je moč.

  Miselnost ali Mindset

  Prav vsak novinec v svetu športnih stav ima možnost, da postane profesionalni hazarder, če le ima dovolj volje in redno dela domače naloge. V primeru, da po za vas neuspešni tekmi nimate časa ali volje za razmislek, potem to ni za vas. Bistvo je narediti popolno analitiko, korak za korakom. Želite zmagati? Potem naj bo vaš končni cilj zmagati na dolgi rok. Za to potrebujete popolno predanost, časa, predvsem pa volje in samonadzora. Samonadzor je od vsega tega najbolj pomemben dejavnik, saj večina hazarderjev vedno in povsod ponavlja stare napake, zaradi slabega, tako imenovanega “mindseta” oz. miselnosti.

 • Preučite tečaje mnogih stavnic in jih med seboj primerjajte, da najdete najbolj donosno ponudbo.

  Tečaji stavnic in kvote, ki jih ponujajo stavnice, se med seboj nekoliko razlikujejo. Bodite prepričani, da izberete stavnico, ki je za vas najugodnejša in vam ponuja največ. Na srečo je danes zaradi spleta in števila stavnic, ki še kar naprej raste, le to zelo preprosto poiskati. Večina stavnic ponuja t. i. bonuse ob pologu denarja, ti se med seboj nekoliko razlikujejo, a so lahko lep dodatek ob vašem nakazilu. Nekatere stavnice ponujajo tudi začetni kapital, kar pomeni, da vam ni treba opraviti prav nobenega nakazila. To je zelo dobra priložnost za vsakogar, ki želi stopiti v svet stav brez kakršnegakoli pologa in izgub financ.

  Kako in na podlagi česa izbrati stavnico?

  Na to ni ravno točnega odgovora oz. se razlikuje od uporabnika do uporabnika. Odvisno je predvsem od tega, kaj si želite vi. V primeru, da niste preveč izkušeni, vam priporočamo stavnice v slovenskem jeziku in je na njej mogoče staviti že od 1 € naprej. Primeri teh stavnic so bwin.com ali bet-at-home.com. Bwin.com je verjetno ena najboljših stavnic v Evropi. Ponuja vam na tisoče stav, praktično na skoraj vse. Stavnica ima sedež v Gibraltarju. Poleg stavnice je tudi zelo poznana zaradi tretje največje sobe, PartyPoker.com, ki je bila nekoč pred sobama PokerStars in Full Tilt Poker. Zelo popularna in hitro rastoča stavnica je bet-at-home.com, ki je poleg Bwin ena izmed vodilnih stavnic v Evropi. Bila je ustanovljena leta 1999 v Avstriji, z današnjim sedežem v Nemčiji. Ponuja praktično vse, od stavnice do poker iger. Bet-at-home je na voljo v 20 jezikih, vključno v slovenščini. Zelo vredna omembe je tudi stavnica betfair.com, ki sicer ne nudi podpore v slovenskem jeziku. Gre bolj za stavno borzo s sedežem v Veliki Britaniji, saj uporabniki stavijo med seboj, si ponujajo in sprejemajo kvote. Prednosti stavnice so, da se račun vodi v evrih, možnosti stav v živo (live bet), možnosti prodaje sportne stave med tekom tekme, visoke kvote, saj stavite proti ostalimi strankami in ne proti stavnici. Na teden stavnica naredi več kot 50 milijonov evrov prometa in ima okoli 4 milijonov uporabnikov, od tega več kot 1 milijon aktivnih. Kot slabost bi lahko omenili, da stavnica ni v slovenščini in na dolgi rok plačevanje visokih provizij pri zmagah, izplačilih in vplačilih.

 • Stavite na tekme s sprejemljivimi ravnmi.

  Prepričajte se, da stavite na tekme, ki imajo sprejemljive kvote/ravni in ne stavite na lige in ekipe, o katerih ne veste veliko oz. prav nič. Pozanimajte se o Ligah in ekipah, na katere najpogosteje stavite, saj le tako spoznamo določene značilnosti, ki jih ima vsaka liga ali ekipa. Uporabimo to znanje v svojo prednost in korist. Ni nam treba staviti, samo zato, da bi stavili, včasih je bolje, da ne dobimo nič, kot pa, da izgubimo. Ni smiselno, da stavite več tekem na listek, ker bi pač radi stavili in na ta način porabljali finančna sredstva, ki jih bi lahko bolje unovčili dan ali dva kasneje. Poznamo več vrst športnih stav: od posamičnih do raznih permutacij strukturiranih stav. Tveganje lahko zmanjšate, če vložek razdelite na več manjših delov. Nekatere stavnice ponujajo tudi stave, imenovane “Dvojna Možnost”, pri katerih lahko stavite na dva različna izida enega dogodka (npr. na zmago ali neodločen rezultat gostitelja), kar pomeni toliko večjo verjetnost za zmagovalen dobitek. Stavite lahko tudi na vrstni red dirke, z dolgoročno stavo napoveste zmagovalca turnirja ali prvenstva. Pri nogometu pa sploh lahko stavite na skoraj vse: točen izid, rezultat ob polčasu, prvi gol, kot, na rumeni karton, na število golov, na razliko v golih, na prvega strelca, itd. Zanimive so tudi tako imenovane “stoodstotne stave”, pri katerih s primerjavami kvot pri različnih stavnicah najdete tekmo, pri kateri lahko stavite na vse možne izide, pa imate na koncu še vedno dobiček (po navadi okoli 2 %). Odlično!? Da, toda za tako vrsto stav morate imeti odprtih več računov pri različnih zbiralcih stav in potrebujete veliko denarja. Ko od dobička odštejete še vse stroške transakcij, vam ostane zelo malo.

  Nekaj ključnih točk, ki jih je vredno upoštevati:

  1. Ne stavite na lige in ekipe, o katerih ne veste nič

  2. Kopičite informacije in analizirajte, naredite domačo nalogo

  3. Ne stavite, ker se vam zdi, da morate staviti

  4. Pohlep je vaš največji sovražnik, ne prepustite se mu

  5. Izdelajte si profitni stavni načrt in se ga držite

  6. Nikoli si ne izposojajte denarja, da bi stavili

  7. Stavite toliko denarja, kot ste ga pripravljeni izgubiti, saj pri stavah ni garancije

  8. Stavite na samostojne tekme, ker je najbolj zanesljiv in dobičkonosen način

  9. Ostanite mirni in ne stavite pod vplivom čustev

  10. Stave naj na vaše življenje vplivajo pozitivno, prenehajte, če vplivajo na vaše psihično zdravje

 • Z eno srečko ne stavite na preveliko število tekem. Srečka z več kot 4 igrami vam lahko prinese lep delež, a je zelo težko priti do zmagovalca.

  Skušnjava, da bi položili več stav na eno srečko, je kdaj zelo velika, saj vam lahko prinese lepe denarce. Zadeti vseh 4 ali več iger je zelo težko doseči in včasih vam bo ravno zadnja igra pokvarila celotno napoved. Seveda, da bodo kdaj možnosti visoke in bi bil zaslužek zelo donosen, ampak nič ni zagotovljeno, zato se ne prepustite skušnjavi. Namesto, da položite vse stave na samo eno srečko, raje stave ločite na več srečk in na dolgi rok boste imeli boljše možnosti za zaslužek. Kdaj vam bodo znanci in prijatelji svetovali, da vam lahko več športne stave napovedi na srečki prinese lep zaslužek, a ne prepustite se ujeti v past.

  Odločitve sprejemajte na podlagi lastnih analitik in znanja

  Ostanite proč od samooklicanih “genijev”, ki dajejo napotke brez predhodnih raziskav in analitik na področju športnih stav. Večina ljudi, ki svetuje drugim, ponavlja vedno enake napake in s svojim neznanjem v brezno potegne tudi preostale hazarderje. Možno je, da so eni izmed teh ljudi vaši prijatelji ali znanci, ki mislijo, da imajo dovolj znanja na tem področju in ga tako hočejo deliti z drugimi. Tako je za vsakogar narejene več škode kot koristi. Razvijte svojo strategijo, ali pa se držite strategije poklicnih oz. profesionalnih hazarderjev, ki s tem že več let služijo vsakdanji kruh. Vsekakor pa je bolje, da ostanete stran od ljudi, ki mislijo, da imajo več znanja od vseh drugih.

  Naredite si koledar športnih dogodkov, na katere boste stavili.

  Vsak dobri hazarder naj bi imel seznam, ali nekakšne vrste koledar prihajajočih tekem in dogodkov, na katere bo potencialno položil stave. Tako lahko preprosto spremljate tekme, brez, da bi vas kaj presenetilo. Pred tem pa opravljajte analitike in čim več berite o prihajajočih tekmah, saj je to tisto, kar bo vplivalo na vašo odločitev, ko pride dan obračuna med ekipama. Pomnite, da je ena od razlik med profesionalnimi in amaterskimi hazarderji prav ta, da si profesionalci znajo dobro voditi evidenco in delati preproste matematične izračune. Ne, za uspešno stavo vam ni treba biti odličen matematik, morate pa biti dobro osveščeni in predvsem tem dober hazarder. Ravno to je tisto, kar lahko najdete na spletni strani stave-sportne.com, profesionalce na področju športnih stav, ki vam bodo z veseljem svetovali, kako in kdaj položiti potencialno uspešno stavo.

 • Vodite si evidenco nad očitno dobljenimi tekmami in količino, ki jo stavite. V primeru, da ste po celotni sezoni v izgubi, boste morda morali ponovno premisliti o svojem pristopu.

  Upravljanje denarja, je verjetno eden od najmanj razumljivih in zelo velikokrat spregledan dejavnik v svetu športnih stav. Vnaprej si mesečno zastavite količino denarnih sredstev, ki jih imate na voljo. Tako boste imeli tako imenovani “bankroll”, ki se poleg športnih stav uporablja tudi v drugih igrah na srečo, kot na primer v pokru. Zelo pomembno je to, da si znate voditi evidenco nad vsemi tekmami, na katere boste stavili. Zakaj? Razlogov je mnogo. Najbolj pomemben razlog je ta, da vam bo evidenca na dolgi rok pokazala, ali ste zmagovalec ali poraženec. Zmagovalec ste v primeru, da imate po celotni sezoni na računu več denarja, kot, s kolikor ste začeli. Seveda je pomembno, da ste vedno igrali enotno strategijo in se je vedno zvesto držali. V katerem primeru ste poraženec, vam po tem verjetno ni treba razložiti. Izberite ekipo ali dve in/ali ligo in nad njo vodite natančno evidenco. Razložili vam bomo, zakaj je pomembno, da sledite manjšemu številu ekip. Razlog je preprost, manj je bolje in enostavnejše. Predstavljate si, da ste pastir in želite v prvo ogrado spraviti 10 ovac, v drugo pa 100. Kaj vam bo lažje? Dejstvo je, da si vsak želi opravljati in staviti na več ekip, kot si lahko privošči. To večkrat pripelje do težave. Ta težava je slabo in površno poznavanje dejavnikov, kot so: strategija ekipe, poškodovani igralci, kartoni, vreme, teren in še več. Vsi ti dejavniki so zelo pomembni pri predvidevanju in analitiki tekem.

  Kaj je dobra stava? Kaj je dober pristop?

  Dobre stave so redke. Na njih morate znati počakati in ostati potrpežljivi. Če niste najbolj potrpežljiv tip človeka, si raje izberite drugo igro na srečo. Dobre stave so največkrat tiste, ki niso na favoritih. Najbolje je, da se osredotočite na nekaj takšnega in oceniti verjetnost možnega izida v odstotkih. Če to pretvorite v kvote in k njihovi vsoti prištejete še varnostni pas (5 % za profesionalne igralce, 20 % za začetnike), dobite izhodišče za primerjavo kvot, ki vam jih ponujajo stavnice. Dobra stava je potem tista, pri kateri je ponujena kvota enaka ali višja vaši. Če hočete dobivati na dolgi rok, morate imeti boljše in natančnejše informacije od stavnice, delati boljšo analitiko ali pa imeti izjemno srečo, na katero se ni najbolje zanašati. Če nimate dovolj izkušenj, uporabite izkušnje drugih. Za zmago morate biti poleg hazarderja tudi dober analitik.

 • Po dobljenih oz. izgubljenih količinah denarja ostanite mirni. Veliko igralcev začne po višjih dobitkih zapravljati nepremišljene in višje vsote denarje. Na takšen način izgubijo vse preigrano v zelo kratkem času. V primeru, da izgubite, ne stavite nepremišljeno in naj vas ne prevzamejo čustva, da bi izgubljeni denar nazaj na hitro preigrali.

  Nad profesionalnimi hazarderji prevladuje samonadzor, potrpežljivost in stroga disciplina. Ogromno denarja na področju stav je zasluženega s strani profesionalcev, ki so seznanjeni s tem, kdaj potegniti črto. To pomeni, da imajo dovolj izkušenj in samonadzora, da upoštevajo analitiko in dejavnike. Ključ do uspeha v svetu športnih stav je samodisciplina, le tako boste nekoč lahko postali profesionalni hazarder.

  Naučite se, kdaj potegniti črto.

  Kot smo že omenili, je ključ do uspeha, da se kljub svojim čustvom obvladate in se imate moč ustaviti pred vplačevanjem nepotrebnih stav. Večina denarja je izgubljenega prav zaradi tega, da bi radi nadomestili izgubljeno, ali pa preprosto nismo dovolj potrpežljivi in hočemo na hitro zaslužiti. Vprašajte se, kolikokrat ste izgubili denar prav zaradi neobvladovanja svojih čustev? To je več kot očitno največja težava hazarderjev na področju športnih stav. Recimo, da vaš najljubši kljub nenehno izgublja in vas je že nekajkrat pustil na cedilu, vi pa še kar naprej polagate nanj stave, ker ne znate objektivno oceniti položaja oz. razmišljate s svojimi čustvi. Ne pustite, da vas vodijo čustva, ampak analitika in realistično razmišljanje.

  Ne poslabšujte že tako slabega položaja.

  Izberite tekmo, na katero želite staviti, in stopite stran. Ni vam treba poslabševati že tako slabega položaja. V primeru, da vaša ekipa izgublja in vse kaže na to, da boste stavo izgubili, se raje umaknite in zaključite svojim dnevom stav. Jutri je nov dan, nove priložnosti. Ali pa čez nekaj dni, kakorkoli. Najslabša stvar, ki jo lahko naredite, je ta, da zaradi tega začnete polagati stave na tekme, o katerih morebitno ne veste prav nič, samo zato, da bi preigrali izgubljeno vsoto. V večini primerov si boste tako le sami izkopali grob. Vsi vemo, da je to, kdaj lažje izreci, kot v praksi udejanjiti, a je na dolgi rok v svetu stav prav to način za uspeh. Ustavite se in čas raje namenite analitiki in strategiji, tako vam bo zelo hvaležna tudi vaša denarnica.

 • Napovedi ne vzemite za samoumevno. Pri napovedih se kdaj zmotijo tudi najbolj izkušeni.

  Napake, ki jih največkrat ponavljajo začetniki, so, da v zakup vzamejo napovedi drugih, bolj izkušenih oz. profesionalnih hazarderjev. Res je, da napovedi niso vedno točne in, da lahko vedno pride do presenečenj ter preobratov. Ravno zaradi tega, se naši profesionalci iz sveta športnih stav na stave-sportne.com trudijo po njihovih najboljših močeh, da vam posredujejo, kar je mogoče točne podatke o prihajajočih tekmah in napovedih. Vedno si zapomnite, da nobena napoved ni stoodstotna in na stave-sportne.com ne odgovarjamo za morebitne denarne izgube. V primeru, da izgubite ali pa dobite 10 tekem zaporedoma, je pomembno, da obdržite trezno glavo in svoja čustva pod nadzorom. Takšen je svet športnih stav, če ne prenesete izgubljati, potem to preprosto ni za vas. Nikoli ne boste vedno zmagovali, kot prav tako ne boste vedno izgubljali, lahko pa močno vplivate na to, da boste postali zmagovalec na dolgi rok. Vendar je to možno le s trdim delom in predanostjo.

  Športne stavnice in medomrežje

  Z medomrežjem je igranje športnih stav dobilo popolnoma nove razsežnosti. Spletne stavnice ponujajo boljše kvote od navadnih, saj imajo nižje stroške poslovanja in so locirane v davčno ugodnejših okoljih, kjer omogočajo stave z nižjo obdavčitvijo. Ker je konkurenca med njimi vedno večja, stavnice s čim boljšimi kvotami med seboj tekmujejo, kdo bo privabil več igralcev. Uporabniki imajo prek spleta tudi dostop do številnih informacij. Na voljo so lestvice, analitike tekem, statistike moštev, primerjave kvot pri različnih stavnicah, napovedi in namigi profesionalnih hazarderjev, klepetalnice, forumi in poštni seznami o športnih stavah, uradne strani moštev in še bi lahko našteval. Pri športnih stavah je pač tako, da so možnosti za zmago na strani tistega, ki ima več informacij. Stavnice imajo na svoji strani matematično dolgoročne verjetnosti in če jih želite premagati, morate vedeti več od njih. Znanje je moč, za moč potrebujete čim več informacij. Medomrežje pa ponuja prav te. Dobra novica je ta, da pri športnih stavah ni vse odvisno od sreče. Verjetnost zadetka je, v primerjavi z loterijo, mnogo večja. Veliko je odvisno tudi od tega, koliko denarja ste pripravljeni vložiti.

 • Združite zabavo športnih stav in temeljito dokumentacijo.

  Ljudje se odzivajo različno, ko izgubljajo in zmagujejo. Sploh tedaj, ko izgubljajo večje količine denarja. Ne stavite v primeru, da to resno vpliva na vaše psihično zdravje. Obvladovanje čustev je eden najbolj pomembni dejavnikov, ki ga je treba imeti pod nadzorom, saj ne, da boste na dolgi rok delali izgubo, ampak bo to tudi vplivalo na vaše psihično zdravje. Treba je razumeti, da ne boste vedno zmagovali. Veliko bo grenkih porazov, a strmite k najbolj pomembnemu, to je, da ste zmagovalec na dolge proge in obdržite svoja čustva pod kontrolo. Ne pozabite tudi dejstva, da so športne stave poleg vsega tudi razvedrilo. Če v tem ne uživate in vam športne stave povzročajo več slabega kot dobrega, potem si poiščite manj stresen posel oz. konjiček. Dober “mindset” oz. psihična pripravljenost/miselnost je ključ do uspeha na dolgi rok, in to je tisto, k čemur morete strmeti. Beseda “mindset” se ne uporablja samo v svetu športnih stav, ampak na splošno v svetu hazardiranja oz. igralništva, na primer, pri pokru, Blackjacku, in drugimi igrami na srečo. Če želite od športnih stav živeti, potem jih obravnavajte kot posel in naložbo. Zapomnite si, če želite od športnih stav služiti denar in vsakdanji kruh, potem se morate poslu predati v celoti in imeti močno voljo po uspehu. Preprosto rečeno, športne stave morate začeti obravnavati kot posel in naložbo. Vsako tekma, na katero stavite, glejte kot manjši posel, saj to je. Vprašanje je le, ali se vam bo obrestovalo, ali pa se vam ne bo. To je odvisno od vašega znanja, ki ga boste pridobivali s časom, če ste le pripravljeni, da se učite iz preteklih napak in si boste za posel vzeli čas. Prav nihče ne obogati iz danes na jutri, brez, da bi v to vložili veliko trdega dela in pota. Poti do lahkega in hitrega zaslužka ni. Za lažjo predstavo si lahko zamislite športne stave kot nekakšno obliko delnic. Razlika je v tem, da vam za naložbo denarja v stave ni treba imeti bajnih vsot in lahko iz nekaj evrov naredite lep izkupiček, če boste le pametno razpolagali z njimi. Pri delnicah je to skoraj nemogoče. Druga stvar je tudi, da imate vi pri tem proste roke in je vse odvisno od vašega znanja in informacij, do česar lahko, če le imate motivacijo in disciplino, preprosto dostopate na spletni strani stave-sportne.com.