Približujoče olimpijske igre dobra motivacija

Približujoče olimpijske igre dobra motivacija

Čeprav v taboru slovenskih smučark letošnja sezona še zdaleč ne poteka po načrtih, so nekatere slovenske smučarke očitno le našle skrite atome moči, ki so jim pomagali do vidnejših uvrstitev. Tako bo Lenzerheide v lepem spominu ostal številnim slovenskim smučarkam, pa tudi reprezentančnemu trenerju Denisu Šteharniku.

Odlični dosežki celotne ekipe

Do sedaj je bilo skorajda značilno, da je vso odgovornost za vidnejše uvrstitve nosila ena sama slovenska smučarka. Pred upokojitvijo je težo odgovornosti nosila Tina Maze, pred poškodbo Ilka Štuhec. Sedaj pa se je pokazalo upanje, da si bodo vse predstavnice slovenske smučarske reprezentance nekoliko porazdelile uspehe.

Na švicarskem prizorišču Lenzerheide so se tako izkazale vse štiri slovenske smučarke. Najboljše rezultate sta dosegli Ana Bucik in Meta Hrovat, ki sta dosegli tretje mesto, prva v kombinaciji in druga v veleslalomu ter tako poskrbeli za najboljša rezultata v svojih karierah. Poleg njiju sta si tudi Ana Drev in Tina Robnik prismučali svoje točke v veleslalomu.

Najbolj navdušila Meta Hrovat

Denis Šteharnik ni nikoli skrival, da si od svojih varovank želi več tveganja, drznosti in očitne samozavesti med smučanjem. Očitno ga je na progi, ki jo je postavil prav on, najbolj upoštevala mlada Meta Hrovat, ki si je kljub svoji neizkušenosti priborila drugo mesto.

Zagotovo je odličen nastop in uvrstitev kariere slovenske smučarke odlična popotnica tako za olimpijske igre, kot tudi za prihajajoče mladinsko svetovno prvenstvo, ki se ga bo mlada smučarka uvrstila prihajajoči vikend. Medtem ko bodo njene, nekoliko starejše, reprezentančne kolegice na olimpijskih igrah verjetno nekoliko bolj obremenjene, bi lahko ravno mlada Gorenjka s svojimi nastopi najbolj presenetila in navdušila.

Težave pred olimpijskimi igrami

Kljub temu, da je na eni izmed zadnjih zimskih smučarskih preizkušenj pred olimpijskimi igrami v Koreji, vladala pozitivna energija in napeto pričakovanje, ne gre spregledati marsikaterega dejavnika, ki vpliva na nekoliko grenak priokus pred velikim tekmovanjem.

Brez dvoma je še vedno v ospredju Ilka Štuhec, ki je na olimpijskih igrah ne bo, pa tudi marsikatera slovenska tekmovalka in marsikateri tekmovalec, ki sta s svojo formo negativno presenetila. Podobno pa velja tudi za tekmovalke iz drugih držav. Tako je sreče zmanjkalo celo odlični Mikaeli Shiffrin, ki je na slalomu odstopila. Slovenske smučarke sedaj čaka še preizkušnja v Garmischu, potem pa se bodo že počasi odpravile na pot v Korejo.

Szólj hozzá!