Znana angleška reprezentanca za boj proti Španiji in Škotski

Znana angleška reprezentanca za boj proti Španiji in Škotski

Gareth Southgate je izbral svojih 25 mož, s katerimi se bo pomeril na kvalifikacijski tekmi za Svetovni pokal proti Španiji in na prijateljski tekmi proti Škotski.

Prvi mož angleške reprezentance, Gareth Southgate, je v zadnjih dneh dokončno izbral svojo reprezentanco, s katero se bo pomeril na prihajajočem kvalifikacijskem obračunu proti Španiji in na prihajajočem mednarodnem obračunu proti Škotski.

Na uradni strani FA je podal naslednjo izjavo: »V zadnjih tednih sem spremljal številne nogometne obračune in podrobno preučeval kar nekaj igralcev. Navdušen sem, da so nekateri nogometaši, ki v času prejšnjih obračunov niso bili na voljo zaradi poškodb, sedaj v odlični formi in bi lahko izvrstno dopolnili obstoječo reprezentanco – igralci kot so Nathaniel Clyne, Adam Lallana in Raheem Sterling. Navdušen sem, da jih lahko povabim v reprezentanco.«

Vračata se tudi Jack Wilshere in Harry Kane

Med izbranimi možmi sta tudi Jack Wilshere, ki smo ga lahko spremljali v vlogi srednjega veznega igralca pri klubu AFC Bournemouth in je za reprezentanco zaigral že v času Evropskih kvalifikacij ter Harry Kane, napadalec kluba Tottenham Hotspur, ki je zaradi poškodbe izpustil oktobrska obračuna proti reprezentancama Malte in Slovenije.

Gareth Southgate je v svojem komentarju omenil tudi slednja: »V zadnjih tednih se je odvilo kar nekaj pogovorov z različnimi klubi in Tottenham je bil izredno ustrežljiv pri omogočanju, da se Harry Kane pridruži reprezentanci. Hvaležen sem Mauriciu Pochettinu za to. Seveda pa je tudi Jack Wilshere igralec v katerem vsi prepoznamo velik potencial. Odlično je, da ga lahko povabim v reprezentanco.«

Pregled celotne angleške reprezentance

Golmani: Fraser Forster (Southampton), Joe Hart (Torino), Tom Heaton (Burnley).

Obrambni igralci: Ryan Bertrand (Southampton), Gary Cahill (Chelsea), Nathaniel Clyne (Liverpool), Phil Jagielka (Everton), Michael Keane (Burnley), Danny Rose (Tottenham Hotspur), John Stones (Manchester City), Kyle Walker (Tottenham Hotspur).

Vezni igralci: Eric Dier (Tottenham Hotspur), Danny Drinkwater (Leicester City), Jordan Henderson (Liverpool), Jack Wilshere (AFC Bournemouth), Adam Lallana (Liverpool), Jesse Lingard (Manchester United).

Napadalci: Wayne Rooney (Manchester United), Raheem Sterling (Manchester City), Andros Townsend (Crystal Palace), Theo Walcott (Arsenal), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Marcus Rashford (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool), Jamie Vardy (Leicester City).

Szólj hozzá!