Zlatan Ibrahimović na strani Slovenije

Zlatan Ibrahimović na strani Slovenije

Zvezdnik švedske ekipe Zlatan Ibrahimović je na zadnjih treningih vzbudil še več pozornosti kot navadno. Številni gledalci so se namreč spraševali, ali bo nastopil na prihajajočem obračunu Slovenije in Švedske, ki je potekal konec maja v Malmu.

Že pred tekmo je trener švedske reprezentance Erik Hamren potrdil, da bo Zlatan Ibrahimović tekmo izpustil zaradi bolečin v mečih. Trener je dodal še, da je prepričan, da je izpustitev prijateljske tekme pravi korak za naprej. Že čez nekaj dni se bo namreč švedska reprezentanca pomerila z ekipo Walesa.

Prijateljska tekma brez zadetkov

Kljub veliki prednosti, ki jo je ekipa Slovenije pridobila zaradi odsotnosti odličnega švedskega reprezentanta, sta se ekipi razšli s povsem prijateljskim rezultatom. Tekma je namreč minila brez

zadetkov, nad čemer zagotovo niso bili navdušeni navijači.

Sicer je imela ekipa Slovenije v prvem polčasu prednost pred nasprotniki in tudi nekaj priložnosti, ki pa se na žalost niso končale z zadetkom. Trener reprezentance, Srečko Katanec, je svojo ekipo po tekmi pohvalil za dober nastop ter izrazil upanje, da bodo nogometaši svojo igro do prihajajoče tekme proti ekipi Turčije izboljšali tako, da bomo videli tudi kakšen zadetek.

Zlatan Ibrahimović pred veliki odločitvami

Izpuščena prijateljska tekma pa je očitno le ena od nepričakovanih odločitev v življenju znanega švedskega igralca. Zlatan Ibrahimović je namreč najverjetneje pred številnimi pomembnimi odločitvami. Nobena skrivnost ni, da je nogometaš zapustil svojo dosedanjo ekipo Paris Saint-Germain. Je pa veliko večja skrivnost to, v katero ekipo se odpravlja. Trenutno se največ špekulira o prestopu v ekipo Manchester United, ki jo je pred kratkim prevzel novi trener, legendarni Jose Mourinho.

Kljub dvomom in poškodbi pa je Zlatan Ibrahimović že potrdil, da bo naslednjo sezono ostal v svetu profesionalnega nogometa. Pred prijateljsko tekmo z ekipo Slovenije je na novinarski konferenci podal naslednjo izjavo: »Da, sprejel sem odločitev o tem, kje bom igral.« Dodatnih podrobnosti o svoji odločitvi pa zaenkrat še ni zaupal.

Govorice o prestopu v angleško ekipo je spodbudil tudi z izjemno zanimivim odgovorom na novinarsko vprašanje o tem ali je ravno Manchester United ekipa v katero se namerava preseliti. Zlatan Ibrahimović je namreč namesto zanikanja odgovoril: »Bomo videli kaj se bo zgodilo.«

Szólj hozzá!