Že v začetku sezone tri smučarke močno izstopajo

Že v začetku sezone tri smučarke močno izstopajo

Prva tekma letošnje sezone ženskega slaloma je za nami in več kot očitno je, da so nekatere tekmovalke že izstopile iz množice. Že po prvi tekmi so se tri najboljše, Slovakinja Petra Vlhova, Američanka Mikaela Shiffrin in Švicarka Wendy Holdene, uvrstile daleč pred svoje sotekmovalke in brez dvoma poskrbele za kar nekaj skrbi med ostalimi smučarkami.

Tudi Slovenske so ostale v ozadju

Kako zelo hitre so bile prve tri tekmovalke ženskega slaloma pove že podatek, da je četrto uvrščena Švedinja Frida Hansdotter za prvo stopničko zaostala za več kot dve sekundi. Med prvimi tremi pa so bile razlike manjše – Mikaela Shiffrin je za Slovakinjo zaostala za deset stotink, medtem ko je bila Petra Vlhova od tretjeuvrščene Švicarke hitrejša za 1,35 sekunde.

Daleč za zmagovalnimi stopničkami pa so se znašle tudi slovenske smučarke. Za najboljši rezultat je poskrbela Ana Bucik, ki je tekmo končala na 9. mestu. Sledila ji je Maruša Ferk, ki je tekmo končala na 17. mestu. Obe sta za zmagovalko zaostali za več kot tri sekunde.

Bucik in Ferk edino upanje Slovenije

Kriza v vrstah slovenske smučarske zveze se po zaključku kariere Tine Maze in poškodbi Ilke Štuhec nadaljuje. Vse smučarske upe Slovenije bosta letos na svojih plečih nosili Ana Bucik in Maruša Ferk.

Prva je sicer povedala, da s pripravami na letošnjo sezono ni povsem zadovoljna, da pa je postala bolj odločna in je pripravljena na prihajajoča tekmovanja ženskega slaloma. Svoje besede je odlično potrdila s tem, da si je v Leviju prismučala drugo najboljšo uvrstitev kariere.

Upamo si napovedati napeto sezono

Da alpsko smučanje še zdaleč ni dolgočasen šport, pričajo tudi zaostrene razmere med prvimi tremi tekmovalkami na zmagovalnih stopničkah. Vsaka od njih se je v letošnjo sezono vrnila maksimalno pripravljena in bo očitno smučala na vse ali nič.

Lansko leto je kristalni globus ženskega slaloma znova osvojila Američanka Mikaela Shiffrin, ki je zmagovalno stopničko svojim tekmicam prepustila na le treh smučarskih obračunih. Letos bo situacija očitno nekoliko drugačna, saj se ji je po robu odločno postavila mlada Petra Vlhova, ki letos trenira pod izkušenim trenerjem naše šampionke Tine Maze, Liviom Magonijem.

Szólj hozzá!