Zaprto letališče prekrižalo načrte ekipe Celtic

Zaprto letališče prekrižalo načrte ekipe Celtic

Nič kaj zadovoljni igralci škotskega nogometnega velikana Celtic so v Evropo pripotovali zaradi prihajajočih prijateljskih obračunov, s slovenskimi in avstrijskimi klubi. Prvi obračun moštvo čaka na Štajerskem, zaradi česar so igralci rezervirali hotel v Mariboru, kjer bi morali v začetku tedna tudi pristati. A letališče Edvarda Rusjana v bližini Maribora se je na prihod odlične ekipe požvižgal in zaradi zaprtja je bil njihov let preusmerjen na letališče Zagreb, na sosednjem Hrvaškem.

Moštvo, ki ga je tokrat vodil novi manager Brendan Rodgers, svojega negodovanja nad več kot 100 kilometrov daljšem potovanjem do končne destinacije ni skrival, sploh, ker so imeli na poti kar nekaj težav.

Številne težave za škotske nogometaše

Sicer je za škotskim moštvom Celtic že kar nekaj ovir, ki so letos očitno že precej načele ekipo. Ne le, da je bil njihov let v Maribor preusmerjen v Zagreb, že pred tem je prišlo do velike zamude pri vzletu, ki se je zgodil dve uri kasneje kot je bilo pričakovano. Že pred tem pa je ekipa naletela tudi na druge težave.

Pred tem so se namreč pojavljala tudi namigovanja, da bo Celtic poleg celjskih in mariborskih nogometašev obiskal tudi Olimpijo, a je bila tekma kasneje odpovedana, saj obstaja možnost, da se bosta ekipi kasneje srečali v obračunih Lige prvakov.

Nekaj težav pa ekipi povzroča tudi pogodba s Škotskim branilcem, Charlie Mulgrew-om, ki še ni razrešena. Zaradi tega je igralec tudi izpustil potovanje v Slovenijo. Na to temo je pomočnik Chris Davies povedal le, da rešitev še ni bila dosežena in da je to dolgotrajen postopek.

Trener pohvalil formo ekipe

Kljub težavam, s katerimi se je srečevala celotna ekipa Celtic, je Chris Davies pohvalil svoje sotekmovalce ter povedal, da se vsi močno trudijo, da bi igralci dosegli svojo maksimalno formo ter dosegli odlične rezultate, tako v predsezonskem delu, kot kasneje v kvalifikacijah Lige prvakov. Junij bo ekipa Celtic zaključila z obračunom proti NK Celje, kasneje pa se bodo škotski nogometaši pomerili še z ekipama Sturm Graz in Maribor. S tem obračunom bodo zaključili serijo prijateljskih obračunov ter konec julija otvorili sezono pokalnih obračunov.

Szólj hozzá!