Zanimiv začetek leta za Manchester City

Zanimiv začetek leta za Manchester City

Nogometaši kluba Manchester City so 20. krog Premier League okronali z zmago, kar ne bi bilo nič posebno nepričakovanega, če ne bi kar dobro uro obračuna na igrišču spremljali le deset igralcev. Na domačem stadionu Etihad so z rezultatom 2:1 ugnali ekipo Burnley.

Zmaga z le desetimi igralci

Kljub optimističnim pričakovanjem in veliki samozavesti, se 20. krog Premier League za Manchester City ni začel najbolje. Igrišče je moral že v 32. minuti zapustiti Fernandinho, ki si je zaradi nevarnega štarta prislužil rdeči karton.

Ponedeljkov rdeči karton je bil za vezista sinjemodrih že tretji rdeči karton na šestih tekmah ter drugi rdeči karton v tej premierligaški sezoni. S tem je postal prvi nogometaš ekipe Manchester City z dvema rdečima kartonoma v zadnjih petih sezonah.

Prvi polčas obračuna z ekipo Burnley se je končal brez zadetkov, je bil pa zato precej bolj zanimiv začetek drugega polčasa. V 58. minuti je za vodstvo sinjemodrih zadel Gaël Clichy. Dobre štiri minute kasneje je sledilo povečanje vodstva, zahvaljujoč Sergiu Agüeri, ki je v igro vstopil šele v začetku drugega polčasa.

Za goste je častni gol v 70. minuti obračuna zadel Ben Mee. V zadnjih trenutkih sodniškega podaljška so imeli igralci v bordo dresih še eno izjemno priložnost, a jim je izenačenje preprečil vratar Claudio Bravo.

Manchester City tretji na lestvici Premier League

Ob začetku novega leta na vrhu lestvice Premier League še vedno kraljuje Chelsea, z 49-imi zbranimi točkami. S petimi točkami zaostanka ji sledi Liverpool, s še dvema točkama manj pa Manchester City. Temu z le eno točko zaostanka za vrat diha Arsenal.

Na četrtem mestu lestvice se nahaja Tottenham, ki je z 39-imi zbranimi točkami izenačen z Manchester Unitedom. Burnley se po zadnjem porazu nahaja na 12. mestu lestvice, s 23-imi zbranimi točkami.

Za presenečenje poskrbel tudi Pep Guardiola

Poleg odličnega rezultata so angleški velikani medije polnili tudi zaradi izjave svojega prvega moža. Slavni katalonski trener Pep Guardiola je namreč napovedal, da se bo kmalu upokojil. Medije je presenetil z izjavo, da bo na klopi sinjemodrih vztrajal le še nekaj sezon, nato pa bo resno razmislil o upokojitvi.

Zanimiv začetek novega leta bo brez dvoma prinesel tudi zanimivo nadaljevanje sezone angleške prve lige.

Szólj hozzá!