Za ekipo Arsenal je zmaga nad ekipo Sunderland odlična motivacija

Za ekipo Arsenal je zmaga nad ekipo Sunderland odlična motivacija

Po seriji slabših nastopov je ekipa Arsenal končno osvojila novo zmago, tokrat nad nogometaši ekipe Sunderland. Brez dvoma je zmaga odlična motivacija za nadaljevanje naporne sezone.

Glavno ime ekipe Arsenal, Arsene Wenger, je na preteklem obračunu z ekipo Sunderland končno dočakal sadove trdega dela njegovih varovancev, ki so si priigrali odličen domači nastop in končni rezultat 3:1.

Topničarji so se sicer pred to tekmo znašli v manjši krizi, zaradi česar je bila ta zmaga več kot le dobrodošla, še posebno ker je pred igralci ekipe Arsenal pomembna tekma Lige prvakov, v kateri se bodo pomerili z ekipo Olympiacos.

Obračun v znamenju zamenjav

Sobotni obračun angleške prve lige je minil v znamenju številnih zamenjav. Trenerja obeh ekip sta se namreč borila s številnimi poškodbami, zaradi katerih so dobili priložnost nekateri manj izkušeni igralci, kar pa se je, vsaj za ekipo Arsenal, izkazalo za odlično izbiro.

Tako sta se v prvi enajsterici Topničarjev znašla tudi Joel Campbell in Alex Oxlade-Chamberlain. Prvi je svoj nastop okronal tudi z zadetkom, ko je v 33. minuti obračuna odlično prestregel podajo soigralca Mesut Ozil-a ter poskrbel za vodstvo domačih.

Zadetku ekipe Arsenal je nato sledilo nekaj odličnih akcij ekipe Sunderland, ki pa so se uspešno zaključili šele konec prvega polčasa, s ponesrečenim avtogolom Giroud-a. Ta se je sicer za svojo napako odkupil že slabih dvajset minut kasneje, ko je poskrbel za ponovno vodstvo ekipe Arsenal.

Za zadnji zadetek je poskrbel Ramsey, ki je mrežo ekipe Sunderland zatresel v zadnji, 93. minuti obračuna.

Podobnimi težavami kot Arsene Wenger, se je boril tudi Allardyce, ki je v svojo začetno enajsterico poslal kar tri novejše igralce. Tako so se na igrišču pomerili tudi Fabio Borini, Ola Toivonen in Duncan Watmore.

Zmaga je odlična motivacija

Nogometaši ekipe Arsenal so lahko izredno zadovoljni s trenutnim stanjem na lestvici Premier League, saj so se povzpeli na drugo mesto, s samo dvema točkama zaostanka za prvouvrščeno ekipo Leicester.

Zmaga bi morala igralce navdati tudi s precejšnjim optimizmom pred prihajajočo tekmo Lige prvakov, ki bo za angleško moštvo izredno pomembna. Topničarje namreč v sredo čaka obračun z ekipo Olympiacos. Temu obračunu bo sledil še domači ligaški obračun z ekipo Aston Villa, nato pa še pomemben obračun z ekipo Manchester City.

Szólj hozzá!