Yankeesi so že večkrat dokazali, da lahko menjava legende ustvari novo legendo

yankees

Če si trener ekipe s svetovnim slovesom, kakršnega ima prav gotovo ekipa Yankeesov, nimaš težav z iskanjem igralcev, ki bi želeli igrati v tvojih vrstah. Pravzaprav imaš večkrat težave s tem, da je takšnih igralcev preveč! In tako je potrebno na vsake toliko zamenjati legendo in dati priložnost manj znanim igralcem.

Zaradi takšnih in drugačnih razlogov so Yankeese v preteklosti zapustile številne bejzbol legende, med njimi: Babe Ruth, Lou Gehrig, Bill Dickey, Joe DiMaggio, Mickey Mantle, Yogi Berra, Phil Rizzuto, Roger Maris, Whitey Ford, Thurman Munson, Reggie Jackson, Don Mattingly, Mariano Rivera in sedaj tudi Derek Jeter.

Legendarne menjave v zgodovini Yankeesov

George Herman Ruth, Jr. oziroma »Babe Ruth« je po mnenju mnogim najboljši igralec bejzbola v zgodovini. Leta 1919 je bil začetni igralec desnega polja, dokler ni leta 1934 prestopil k Boston Braves. Leta 1935 ga je na tej poziciji zamenjal odlični George Selkirk, ki je brez dvoma najboljši kanadski bejzbol igralec iz začetka 20. stoletja.

Bill Dickey je bil brez dvoma najboljši lovilec Yankeesov, ki je za njih igral od leta 1932 do 1943. Njegovo mesto je leta 1947 prevzel Lawrence Peter Berra oziroma Yogi Berra, ki se je uvrstil med najboljše igralce v zgodovini bejzbola ter se v ekipo New York Yankees vrnil tudi kot trener.

Podobne zgodbe o uspehih so se nadaljevale tudi v naslednjih letih več kot odličnega kluba Yankees, ki je imel v svojih vrstah številne slavne bejzbol igralce. Sedaj se ugiba ali bo tudi zamenjava Derek Jeterja prinesla takšen uspeh.

Zamenjava Jeterja

Jeter je za ekipo Yankeesov igral od leta 1995 do njegove upokojitev leta 2014 ter v tem času pokazal predanost in talent, ki sta vodila do številnih nagrad. Po njegovi upokojitvi se je ekipi pridružil Didi Gregorius, ki bo moral sedaj dokazati ali lahko zapolni čevlje uspešnega igralca in nadaljuje uspešno tradicijo Yankeesov.

Szólj hozzá!