Wimbledon tudi letos v znamenju teniških legend

Wimbledon

Veliki štirje moškega tenisa, Andy Murray, Rafael Nadal, Roger Federer in Novak Đoković tudi tokrat niso razočarali navijačev in v Wimbledon dokazali, zakaj veljajo za teniške legende. Boj za stopničke je v polnem razmahu tudi med ženskimi igralkami. Slovenka Polona Hercog, ki se je uvrstila v šestnajstino slavnega turnirja, je morala priznati premoč Rusinje.

Andy Murray izločil Italijana, Roger Federer uničil sanje bratov Zverev

Andy Murray je edini izmed velike četverice, ki je v dosedanjih obračunih slavnega turnirja Wimbledon za trenutek popustil in dopustil, da je njegov tekmec osvojil niz. To je uspelo Italijanu Fabiu Fogniniju, ki pa je kljub temu padel pod zamahi odličnega Škota.

Še bolj uspešni so bili preostani teniški asi, Rafael Nadal, Roger Federer in Novak Đoković, ki so svojo pot do osmine finala zaključili brez, da bi jih nasprotniki pripeljali dlje, kot do podaljšanih iger. Še posebno se je letos izkazal Švicar.

Roger Federer je s svojo zmago nad Nemcem Mišom Zverevom uničil sanje bratov, ki bi lahko postala prva brata po več kot petindvajsetih letih, ki sta se skupaj uvrstila v osmino finala teniškega turnirja. Švicar je svojega nasprotnika sedaj premagal že drugič v dveh tednih.

Novak Đoković ponovno polni medije

Še ena teniška legenda, Novak Đoković, se očitno ponovno vrača v svojo pravo formo. Potem, ko so v zadnjem času mediji o njem pisali predvsem zaradi domnevne zunajzakonske ljubezenske zveze, je zvezdnik po zmagi povedal, da znova občuti pravo formo za osvajanje novih zmag.

Manj uspešna Slovenka Polona Hercog

Manj uspešen nastop je za slovensko tenisačico. Polona Hercog je morala v šestnajstini finala priznati premoč ruski nasprotnici Svetlani Kuznjecovi. Kljub porazu je naša predstavnica povedala, da je zelo zadovoljna s svojimi nastopi.

V komentarju po obračunu je povedala, da gre njen neuspeh pripisati tudi pomanjkanju njenih izkušenj pri tekmah z najboljšimi tenisačicami sveta. Odlična uvrstitev, ki je pred pričetkom turnirja ni pričakovala, jo je napolnila s samozavestjo in optimizmom za nadaljevanje teniške kariere. Poleg zapisanega je razkrila tudi, da se vse bolj nagiba k nadaljevanju kariere na peščeni podlagi.

V nadaljevanju turnirja se nam obeta še kar nekaj zanimivih obračunov, ki bodo zagotovo pustili trajen vtis in ponovno upravičili velik sloves, ki ga v teniškem svetu nosi izjemni Wimbledon.

Szólj hozzá!