White Sox so sklenili 2 milliona dolarjev vreden dogovor z igralcem Beckhamom

gordon beckham

Ekipa White Sox je iskala igralca, ki bi v njihovo ekipo prinesel več raznolikosti, zato so se odločili, da k ponovnemu sodelovanju povabijo Beckhama, ki so ga menjali lani avgusta. Beckham je z ekipo iz Chicaga podpisal enoletno pogodbo, vredno 2 milijona dolarjev oziroma 1,7 milijona evrov.

Generalni direktor Rick Hahn je želel z nakupom Beckhama ponuditi več možnosti menedžerju Robinu Venturi. »Zelo je pomembno, da ponudimo Robinu več možnosti za oblikovanje postav, tako da lahko bolj preprosto igra različne strategije na tekmah. Podpis z Gordonom Beckhamom je korak v pravo smer,« je komentiral Hahn.

Beckham je v ekipi White Sox preživel skoraj šest sezon, od leta 2009 do 2014, dokler ga niso 21.8.2014 menjali v Los Angeles Angelse. Tam so mu nato odklonili podaljšanje pogodbe do roka 2.12.2014, zato se je znašel na trgu prostih igralcev.

Beckham je nad odločitvijo navdušen. Pravi, da se veseli da bo spet igral za White Soxe, posebno ker je ekipa zelo osredotočena na doseganje zmag v AL Central ligi, kjer so za njo slabše sezone. Robin je še dodatno okrepil svojo postavo s podpisom Adama LaRoche ter s spremembami kot so igralci Jeff Samardžija, David Robertson in Milky Cabrera ter Zach Duke.

Beckhamovo odbijalsko povprečje znaša 0,245. Pripadata pa mu tudi drugo in tretje največje enosezonsko povprečje kot igralcu druge baze (0,9899 leta 2012 in 0,9889 leta 2011). Hahn si Beckhama predstavlja tudi kot igralca tretje baze in kot bljižnjega zaustavljalca. Za drugo bazo se potegujeta še Micah Johnson in Carlos Sanchez.

Sedaj, ko se je v ekipo vrnil Beckham pa je postal Viciedo pogrešljiv. Chicago ima 10 dni za njegovo menjavo. Viciedovo povprečje znaša 0,231. Januarja je z White Soxi sklenil enoletno pogodbo vredno 4,4 milijone dolarjev (3,9 milijona evrov). V primeru prekinitve pogodbe mu pripada izplačilo 721 311 dolarjev (636 000 evrov).

Szólj hozzá!