Vikend za kolesarjenje, veslanje in tek

Vikend za kolesarjenje, veslanje in tek

Slovenija bo v prihajajočem vikendu gostila vse navdušence kolesarjenja, veslanja in teka. Prve vabi Koper, druge Ljubljana, tretje pa Slovenske Konjice.

Istrski kolesarki maraton

V Koper vabi Istrski kolesarki maraton, na katerem boste prostor našli vsi rekreativni kolesarji, ki se lahko pomerite v eni od treh kategorij: trasi dolgi 17 km, 51 km ali 75 km. Prav tako so vabljeni navijači in ljubitelji kolesarjenja, ki bi želeli spoznati lokalne dobrote ter uživati v zadnjih poletnih utrinkih.

Vse trase se lahko pohvalijo s svojimi unikatnimi pogledi, raznolikim terenom in prečudovitimi istrskimi panoramami. Na dogodku se bodo zvrstili tudi lokalni ponudniki, ki bodo predstavili svoje domače kulinarične dobrote in rokodelske izdelke.

Voda za vedno

Rekreativne veslače tokrat privablja Ljubljana, z vzdržljivostno preizkušnjo »Voda za vedno«. Vsi ljubitelji veslanja in SUP-anja bodo dobili priložnost, da svojo kondicijo pokažejo na 5,5 kilometrov dolgi trasi na Ljubljanici, ki bo 24 ur rezervirana samo za njih.

Organizatorji na dogodek vabijo vse ljubitelje vode, ne glede na njihovo fizično pripravljenost in izkušnje: »Ta izziv je odličen za vse, tudi najbolj vzdržljive. Začetniki lahko preveslajo samo en krog, tisti bolj vzdržljivi pa lahko veslajo tako dolgo kolikor želijo oziroma zmorejo,« pravijo organizatorji.

Poleg tega se bo dalo na dogodku, ki bo hkrati tudi dobrodelno obarvan, mogoče izposoditi vso opremo ter pridobiti osnovne informacije o veslanju in SUP-anju.

Maraton z dušo

Tekači si na koledarju označite soboto. Takrat se bo namreč odvijal 4. Maraton Slovenske Konjice, ki nosi slogan »Maraton z dušo.« Čeprav ne gre za čisto pravi maraton, saj proge obsegajo le 5, 10 in 21-kilometrske trase, bo to prava poslastica za vse ljubitelje teka.

Tekaške proge so namreč speljane po čudovitih pokrajinah, med nizkimi vinogradniškimi hribi, po zavitih ulicah Slovenskih Konjic ter vse do vstopne točke Pohorja, mesta Zreče. Tudi na tej prireditvi bo poskrbljeno za vse navijače, ki se bodo lahko posladkali s katero od lokalnih dobrot.

Szólj hozzá!