Usoda klubov Pelicans, Bucks in Celtics morda še ni zapečatena

BASCHET

Po koncu rednega dela košarkaške NBA sezone je sedaj čas za odločilne tekme. Pelicans, Bucks in Celtics bodo imeli možnost, da pred svojimi navijači poskrbijo za preobrat.

Na prvih tekmah po koncu redne sezone bodo Golden State Warriors potovali v New Orleans k Pelicansom, Cleveland Cavaliers bodo obiskali Boston Celtics, Chicago Bulls pa se odpravljajo k Milwaukee Bucksom. In vsi klubi se v goste podajajo s pomembno prednostjo 2:0. Za nefavorite je sedaj odločilen čas – še nobena ekipa v zgodovini NBA tekmovanja ni zmagala po zaostanku s 3:0.

Golden State Warriors so bili najboljša gostujoča ekipa rednega dela sezone NBA s statistiko 28:13. Vendar pa je enega izmed 13ih porazov zakrivilo prav moštvo New Orleans Pelicans, kar njihove nasprotnike navdaja z upanjem pred prihajajočim obračunom. Pelicans bi lahko poskrbeli za zanimivo tekmo, sploh po zadnjih predstavah Warriorsov, na katerih so pokazali zelo povprečno formo. Pelicans verjamejo v možnost zmage.

Pot Chicago Bullsov k Bucksom je bolj sprehod na sosedno igrišče glede na to, da ekipa potuje le 150 km. Bulls lahko tako računajo na precejšno podporo navijačev, kar bo odtehtalo odsotnost Nikole Mirotića, ki ima poškodbo kolena. Poškodba je posledica vroče krvi iz zadnjega obračuna z ekipo Bucksov, ki bo zagotovo prisotna tudi na prihajajočih medsebojnih obračunih.

Za marsikoga pa bo najbolj zanimiv obisk Celticsov in LeBron Jamesa v Bostonu. Glavna naloga Celticsov je poiskati primernega igralca, ki bo zaigral v obrambi, poleg Isaiaha Thomasa.

V prihajajočem tednu bomo lahko spremljali pestro NBA dogajanje osmine finala, ki bo nato vodilo do zanimivega zaključka letošnje sezone.

Szólj hozzá!