Ugibanja o poletnih prestopih dosegajo vrhunec

football

Počasi se bliža zaključek nogometne sezone, ki je poleg razočaranj in zmag s sabo prinesel tudi številna ugibanja o poletnih prestopih. Koga želijo angleški velikani? Kdo bo zaslužil največ?

Med najbolj vročimi igralci se je pojavil mladi Anglež Raheem Sterling, ki je v tej sezoni zaigral za Liverpool. Zanj se zanimajo Manchester City, Chelsea in Bayern Munchen. Kljub temu, da Liverpool vztraja, da igralec ne bo zapustil njihove ekipe, pa je Manchester City že pripravil 40.000.000 funtov (okoli 56 milijonov evrov) za nakup Sterlinga, poleg tega pa so mu ponudili tudi tedensko plačo v višini 200.000 funtov (okoli 280.000 evrov).

Sterling bi odlično dopolnil ekipo Manchester Citya, posebno ker bi pomagal k dosegu kvote angleških igralcev v ekipi. Vendar pa ima ekipa še kar nekaj tekmecev. Chelsea naj bi za izenačitev ponudbe Manchester Citya že pripravljala prodajo dveh igralcev: šestindvajsetletnega Juana Cuadradoja, in triindvajsetletnega vezista Oscarja. Liverpool je Sterlingu že ponudil podaljšanje pogodbe za naslednjo sezono, vendar pa so ponudili precej manj od drugih angleških velikanov.

Poleg Sterlinga se Chelsea zanima še za devetindvajsetletnega Radamela Falcaoja, ki je trenutno na posoji v Manchester Unitedu. Napadalca bi si angleški prvaki sposodili za eno sezono. Čeprav Falcao velja za velik talent, je letos zadel le štirikrat.

Manchester United se ukvarja predvsem z iskanjem golmana. David De Gea si lahko obeta novo pogodbo, vredno do 250.000 funtov (350.000 evrov). Štiriindvajsetletnik je vzbudil zanimanje Real Madrida in če se odloči za odhod v Španijo bi Manchester United zagotovo želel Petra Cecha.

O možnih prestopih tega odličnega golmana je bilo povedanega že precej. Zadnje govorice o prestopu je sprožil bivši igralec Chelseaja, Marcel Desailly, ki je Petru Cechu napovedal še največ dve sezoni v profesionalnem nogometu. Ni skrivnost, da se Petr Cech precej navdušuje nad klubi kot so Arsenal, Manchester United in Paris St-Germain. Poleg Petra Cecha je Manchester United opazil tudi golmana Jesperja Cillessena.

Szólj hozzá!