UEFA Futsal ekipa Slovenije in EURO 2016

UEFA Futsal ekipa Slovenije in EURO 2016

UEFA Futsal ekipa Slovenije, pod vodstvom trenerja Andreja Dobovičnika, je v polni formi pred pričetkom tekmovanja EURO 2016, ki bo letos potekal v Beogradu.

Odločitev o povečanju števila ekip na evropskih tekmovanjih UEFA Futsal, ki je bila sprejeta leta 2010, je bila še posebno pozitivna za ekipo Slovenije. Odlično moštvo, pod vodstvom trenerja Andreja Dobovičnika, bo letos nastopilo na tekmovanju EURO 2016 v Beogradu, na že četrtem zaporednem evropskem prvenstvu malega nogometa.

Futsal ekipa Slovenije naniza številne evropske uspehe

Prvi dve leti evropskih nastopov, na EURO 2010 in 2012, sta se za slovensko ekipo končale že v prvem delu tekmovanja. Nato pa je sledil EURO 2014, kjer je Futsal ekipa Slovenije dosegla odlično uvrstitev med najboljšimi osmimi ekipami tekmovanja.

EURO 2014, ki je potekal v kraju Antwerpen v Belgiji, je Futsal ekipa Slovenije pričela z odličnim nastopom, ki je vodil v končno zmago nad ekipo Italije, ki je kasneje osvojila naslov UEFA Evropskih prvakov. Slovence je iz tekmovanja izločila ekipa Španije, ki je v četrtfinalnem obračunu zmagala z rezultatom 4:0.

Velika pričakovanja za nadaljnja Evropska prvenstva

Futsal ekipa Slovenije ima pred seboj dva od najbolj zanimivih UEFA Futsal Evropskih tekmovanj malega oziroma dvoranskega nogometa. Letos bo EURO 2016 potekal v Beogradu, kjer se napetost pred pričetkom tekmovanja naglo stopnjuje.

Še manj kot en teden loči ekipo Slovenije do prvih letošnjih evropskih obračunov, kjer igralce čakata začetna obračuna z ekipama Srbije (v torek, 2. februarja) in Portugalske (v četrtek, 4. februarja). Po besedah trenerja Andreja Dobovičnika, bo še posebno težavna druga tekma, saj se lahko ekipa Portugalske pohvali z odličnim, talentiranim mladim moštvom.

Letošnji nastopi na EURO 2016 bodo za slovensko ekipo še posebno pomembni, saj bi lahko dobri nastopi moštva še dodatno pripomogli pri promociji naslednjega UEFA Futsal Evropskega prvenstva, ki se bo leta 2018 odvijal v Sloveniji.

Trener ekipe je pred pričetkom letošnjega prvenstva povedal, da je navdušen nad tem, da bodo tekme potekale v Beogradu, nad katerim so navdušeni tudi navijači slovenske ekipe. Cilji ekipe so veliki, še posebno pred prvo tekmo, ki bi lahko močno vplivala na celoten potek tekmovanja.

Szólj hozzá!