Tudi smučarska preizkušnja v Zagrebu nenaklonjena Slovencem

Leto 2018 odlično začela Mikaela Shiffrin

Letošnje leto se je komaj začelo, smučarsko dogajanje pa je že v polnem razmahu. Po otvoritveni smučarski tekmi leta 2018, v Oslu, se smučarji nahajajo v Zagrebu, kjer pa jih je čakalo kar nekaj zanimivih preizkušenj. Niso se namreč spustili le po belih strminah Sljemena, premagati so morali tudi veliko drsališče – sicer le zato, da so prevzeli svoje štartne številke.

Leto 2018 odlično začela Mikaela Shiffrin

Nobenega dvoma ni kdo je osrednjo ime letošnje smučarske sezone. Američanka Mikaela Shiffrin navdušuje že praktično od prvega spusta po belih strminah in nič drugače ni bilo niti na prvi tekmi leta 2018. V Zagrebu si je namreč prismučala že 37. zmago v karieri.

Nobena skrivnost ni, da smučarsko dogajanje v tem času že dosega vrhunec, česar se dobro zavedajo tudi tekmovalke. Kljub temu pa Mikaela Shiffrin poudarja, da je letos dobro pripravljena in ostaja skoncentrirana na kristalni globus. Očitno pa je to tudi prava formula do uspeha, saj je tekmo v Zagrebu končala s prednostjo kar 1:59 sekund.

Slovenske smučarke v ozadju

Po tem, ko se je iz belih strmin poslovila Tina Maze je slovenska smučarska ekipa v ozadju in nič drugače ni bilo niti v Zagrebu. Na slalomski preizkušnji so nastopile štiri slovenske tekmovalke, dve sta se prebili v ospredje. Maruša Ferk je pristala na 18. mestu, Ana Bucik na 24.

Slovenske tekmovalke seveda niso skrivale svojega navdušenja pred prihajajočo smučarsko preizkušnjo, ki se bo odvijala na domačem terenu, v Kranjski Gori. Po končani preizkušnji na Sljemenu je še vedno v ospredju upokojena Tina Maze, ki je z drugim mestom v sezoni 2011/12 na hrvaškem smučišču dosegla najboljši rezultat med slovenskimi tekmovalkami.

Na nastope čakajo še slovenski slalomisti

Smučarske tekmovalke so s svojimi nastopi v Zagrebu že zaključile, na vrsto pa še čakajo moški tekmovalci, ki se bodo pomerili v slalomu. V vrstah Slovencev se bosta po belih strminah spustila Štefan Hadalin in Žan Grošelj.

Med moškimi slalomisti gre omeniti še eno upokojeno smučarsko legendo, ki se bo tekmovalcem pridružila v Zagrebu. Ivica Kostelić se bo namreč prav tako spustil po beli strmini – le da bo tokrat nastopil v vlogi predtekmovalca, ki bo pred uradnim začetkom tekmovanja po progi odsmučal s kamero.

Szólj hozzá!