Tretji Dubai Tour napoveduje napeto kolesarko preizkušnjo

Tretji Dubai Tour napoveduje napeto kolesarko preizkušnjo

Februarja 2016 se bo odvil tretji Dubai Tour. Več kot 150 km zahtevnega terena bo postreglo z zanimivimi kolesarskimi izzivi ter čudovitimi razgledi.

Tretji Dubai Tour se bo začel 3.2.2016, v obalnem Dubai Marine International Club (DIMC) ter se končal tri dni kasneje v senci največje stavbe na svetu, Burj Khalifa. V tem času bodo tekmovalci prečkali kraje kot so Dubai, Sharjah, Ras Al Khamiah in Fujairah, prekolesarili ponjave Silicon Oasis ter premagali vzpone na hribovje Hajar Mountains.

Prestižno kolesarsko tekmovanje bo razdeljeno na štiri etape. Prva etapa bo obsegala 179 km in se bo zaključila v kraju Fujairah, druga etapa bo dolga 188 km, tretja 172 km, četrta etapa Dubai Tour pa 132 km.

V senci modre, rdeče in bele barve

Tretji zaporedni Dubai Tour bo sicer letos predstavil kar nekaj novosti. Prvič bo tekmovanje potekalo v tako velikem obsegu, s štirimi etapami. Športni generalni direktor H.E. Saeed Harab je v svoji izjavi pred dogodkom povedal, da je navdušen nad promocijo, ki bi jo lahko Dubai Tour prinesel Dubaju. Poudaril je tudi, da je njegov glavni cilj, da se tekmovanje uvrsti na list najboljših vsakoletnih kolesarskih preizkušenj.

Sicer se bo vsaka etapa kolesarske preizkušnje zaključila z značilnim poklonom dresov. Dres modre barve bo pripadel zmagovalcu generalne klasifikacije, dres rdeče barve kolesarju z najhitrejšim šprintom, dres bele barve pa najboljšemu mlademu kolesarju.

Udeležbo na Dubai Tour potrdil tudi Bradley Wiggins

Na prihajajočem Dubai Tour se bo prvič pomeril tudi odlični Bradley Wiggins, ki bo nastopil z ekipo Team Wiggins. Ta je v svoji izjavi, ki jo je podal pretekli vikend na Jumeirah Mina A’Salam, predstavil načrte za naslednje leto ter dodal, da že nestrpno pričakuje tekmo v Dubaju, na kateri bo dobil priložnost tekmovati z najboljšimi kolesarskimi ekipami sveta.

Ob tej priložnosti so organizatorji tekmovanja Dubai Tour razkrili, da bo Bradley Wiggins tekmoval tudi s predhodnima zmagovalcema te kolesarske izkušnje. Tekme se bo namreč udeležil tako zmagovalec leta 2014, Taylor Phinney, kot tudi zmagovalec leta 2015, Mark Cavendish, ki bosta zagotovo ciljala na svojo drugo zmago.

V znamenju prestiža in promocije

Sicer je bilo na predstavitvi tekmovanja Dubai Tour 2016 govora tudi o drugih slavnih kolesarskih imenih. Lorenzo Giorgetti je potrdil, da je med kolesarji veliko zanimanje za nastop na tekmovanju, predvsem zaradi visoke kakovosti namestitev in prestiža, ki so ga deležni vsi tekmovalci. Seveda pa je omenil tudi velik pomen promocije, za tekmovanje in za Dubaj.

Szólj hozzá!