Trener Milan Srebrnič odkrito o Gorici in svoji karieri

Trener Milan Srebrnič

Kljub temu, da se je ND Gorica znašla v nekoliko težjih časih, je trener novogoriškega kluba vztrajal s svojo ekipo in jo počasi pripeljal nazaj v sam vrh slovenskih nogometnih ekip. Skupaj s predsednikom Harijem Arčonom sta vztrajala in letošnjo sezono lahko končno uživata v sadovih svojega dela.

Uspešna sezona in Evropa

Vsak trener bi bil zadovoljen z nastopi, ki so jih nogometaši ND Gorica pokazali v letošnji pokalni sezoni. Po začetnih tekmah, na katerih so igralci delovali še nekoliko nesamozavestno in neusklajeno, je ekipa v drugem delu prvenstva končno odkrila svoj pravi potencial.

Izkušnje, ki so jih igralci pridobili na igrišču, so jim očitno zelo koristile. Razlika med prvo in zadnjo pokalno tekmo je bila neverjetna. Statistika, ki kaže na šest tekem v gosteh brez poraza, navdušuje. Seveda pa ne gre pozabiti še na ponovno uvrstitev na evropsko tekmovanje.

Očitno je Milan Srebrnič našel način, kako premagati krizo svoje ekipe. Kot je poudaril ob koncu sezone, sam uspehe povezuje tudi s tem, da je na čelu ekipe že dalj časa. Tako je dodobra spoznal igralce in njihov način igre.

Uspeh prinaša tudi odhode

Po tem, ko je v zadnjih letih ND Gorica na ramenih nosila breme težav, bo sedaj na njene rame padlo breme podprvaka in tudi evropskega tekmovanja. Milan Srebrnič je takšnega preobrata sicer vesel, a se zaveda, da to s sabo prinaša drugačne izzive.

En izmed njih je tudi povečano zanimanje za nakup igralcev kluba ND Gorica. Brez dvoma si je marsikateri nogometaš s svojimi nastopi odprl pot k drugim odličnim klubom. Trener je na to temo razkril, da vodstvo kluba zaenkrat še ni prejelo konkretnih ponudb, da pa sam pričakuje predvsem prestope v tuje klube.

Med glavne kandidate za prestop je Milan Srebrnič uvrstil Grego Sorčana, Mitjo Bobna, Roka Grudino, Rifeta Kapića in Tineta Kavčiča.

Namesto odhoda je sprejel poraze in kritike

Seveda se poleg odhoda igralcev pojavljajo tudi vse glasnejša vprašanja o odhodu trenerja. Milan Srebrnič ne skriva, da bi bil vesel kakšne nove, zanimive izkušnje, a je zadovoljen s svojim mestom na čelu ND Gorica.

Za konec je dodal, da je njegov cilj osvojiti dobro uvrstitev na evropskem tekmovanju, na katerem Gorici že dolgo ni uspel vidnejši preboj.

Szólj hozzá!