Tina Trstenjak je zmagala pred očmi pomembnega gledalca

Tina Trstenjak je zmagala pred očmi pomembnega gledalca

Tina Trstenjak, slovenska judo tekmovalka, je v svojo zbirko medalj nanizala še pokal iz Kazahstana, kjer je zmagala pod nadzorom predsednika Vladimirja Putina.

Pretekli vikend je Kazahstan gostil Evropsko judo prvenstvo, ki se je odvijal na prizorišču Tatneft Arena. V dvodnevnem tekmovanju je nastopila tudi slovenska judo tekmovalka Tina Trstenjak, ki je v drugem tekmovalnem dnevu pometla s konkurenco v svoji skupini do 63 kilogramov.

Zmago spremljal Vladimir Putin

Zmago, ki se je mladi Slovenki izmikala na številnih predhodnih tekmovanjih, je tokrat iz občinstva spremljal tudi Vladimir Putin, ki je tudi uradno otvoril tekmovanje.

Tina Trstenjak je v boju za zlato odličje premagala Avstrijko Kathrin Unterwurzacher ter si končno priborila medaljo, ki se ji je izmikala v prejšnjih letih. Slovenska si je leta 2013 na Evropskem prvenstvu v Budimpešti priborila bronasto odličje, leti 2014 in 2015, na tekmovanjih v mestih Montpellier in Baku, pa sta ji prinesli srebro.

Vladimir Putin je zagotovo užival v nastopih domače favoritinje, Ekaterine Valkove, ki je po koncu tekmovanja domov odnesla bronasto medaljo.

Bolj kot ženske tekmovalke so Putina razveselili moški

Če se je Vladimir Putin razveselil bronastega odličja Ekaterine, je bil zagotovo navdušen nad zlato medaljo Rusa Khasana Khalmurzaeva, ki je bil boljši od svojih nasprotnikov v kategoriji do 81 kilogramov. Khasan Khalmurzaev je v finalu premagal Gruzijca Avtandilia Tchrikishvilija, ki je domov odnesel srebrno medaljo. Bron pa je pripadel Švedu Robinu Paceku in Bolgaru Ivaylu Ivanovu, ki sta premagala tekmovalca Valeria Duminica in Franka De Wita.

Slovencu so stopničke ušle za las

Lanski zmagovalec v kategoriji pod 73 kilogramov, Izraelec Sagi Muki je letos izgubil proti odličnemu Slovencu, Martinu Hojaku, ki je pri svojih osemnajstih letih navdušil z odličnimi nastopi. V nadaljevanju tekmovanja je pokazal še nekaj izvrstnih nastopov, dokler ga ni v boju za bronasto medaljo premagal Rok Drakšić.

Vladimir Putin si je tekmo ogledal z zavidanja vrednim spremstvom

Vladimir Putin je na tekmo prišel v spremstvu predsednika IJF Mariusa Vizerja ter predsednika Evropske judo organizacije Sergeya Soloveychika. Imetnik črnega pasu je otvoril letošnje Evropsko judo prvenstvo ter pri tem zaželel srečo vsem tekmovalcem.

Szólj hozzá!