Tim Gajser v Švici ponovno navdušil s svojim nastopom

Tim Gajser v Švici ponovno navdušil s svojim nastopom

Po izredno uspešni lanski sezoni v elitnem motokros razredu MXGP in zasluženem naslovu svetovnega prvaka, se odlični slovenski tekmovalec Tim Gajser letos bori s številnimi težavami. Tudi dirka v Švici se ni začela najbolje, a je mladi motokrosist profesionalno opravil s težavami.

Po težavnih kvalifikacijah do odlične uvrstitve

Težave za slovenskega dirkača so se začele že na kvalifikacijah. Na progi v kraju Frauenfeld-Gachnang je nesrečno zdrsnil že na samem začetku kvalifikacij razreda MXGP, zaradi česar je štartno mesto izbiral med zadnjimi.

Nedeljsko tekmo v Švici je Tim Gajser začel iz dvanajstega mesta. V prvi vožnji je ponovno pokazal svoje odlične dirkaške sposobnosti in počasi prehiteval tekmece pred seboj, vse dokler ni njegove vožnje zaustavil šesto uvrščeni Nizozemec Jeffrey Herlings (KTM), ki mu ga ni uspelo prehiteti.

Prvo vožnjo je zaključil na sedmem mestu, z dobre pol minute zaostanka za vodilnimi. Na prvem mestu je nepričakovano končal »domačin« Arnaud Tonus (Yamaha), sledila sta mu še Britanec Max Anstie (Husqva) in Italijan Tony Cairoli (KTM).

Na drugi vožnji še popravil svojo uvrstitev

Po uspešni prvi vožnji je Tim Gajser v drugi vožnji še izboljšal svojo uvrstitev. Po odličnem štartu je brez težav napredoval do sedmega mesta, nato prehitel svojega moštvenega kolega Jevgenija Bobriševa (Honda) in oddivjal mimo Belgijca Jeremyja van Horebeeka (Yamaha).

Do konca druge vožnje je ostal na petem mestu. Tekmo je zaključil na skupno šestem mestu in si prislužil novih 30 točk. Uvrstitev je bila letošnjo sezono razreda MXGP druga najbolj uspešna v zadnjih devetih dirkah – le na tekmi na Češkem je Tim Gajser osvojil več, 43 točk.

V skupnem seštevku lovi najboljša mesta

Po končanih vožnjah je na petnajsti tekmi sezone slavil Nizozemec Jeffrey Herlings (KTM), na drugem mestu mu je sledil Gautier Paulin (Husqvarna), na tretjem pa Antonio Cairoli (KTM). V skupnem seštevku je Antonio Cairoli z novi točkami še okrepil svoje mesto na vrhu, medtem ko mu drugo uvrščeni Jeffrey Herlings sledi z zaostankom skoraj 100 točk. Na tretjem in četrtem mestu se jima približujeta nevarno izenačena Gautier Paulin in Clement Desalle. S slabih 80 točk manj jim na petem mestu sledi Tim Gajser, ki ima do konca sezone še 4 tekme, da ujame najboljša mesta.

Szólj hozzá!