Tim Gajser odličen na MXGP Trentino 2016

Tim Gajser odličen na MXGP Trentino 2016

V nedeljo se je v Italiji odvil osmi krog letošnjega tekmovanja FIM Motocross World Championship. Na dirkah MXGP Trentino 2016 je navdušil tudi Slovenec Tim Gajser.

Trenutno najbolj uspešni slovenski motokros voznik Tim Gajser je navdušil tudi na osmi tekmi FIM Motocross World Championship. Mladi Slovenec je v Italiji navdušil številne navijače, ki so ga spodbujali in poskrbeli za odlično vzdušje na MXGP Trentino 2016.

Tudi sicer je letošnja sezona polna presenečenj. Po osmih od osemnajstih tekmovalnih preizkušenj je izid letošnje sezone še povsem odprt, razmere pri vrhu pa se brez dvoma vedno bolj zaostrujejo. Adrenalin in navdušenje se sedaj občuti tudi izven motokros proge.

Napetost na MXGP Trentino 2016

Prvo mesto na osmem motokros preizkusu, na progi Pietramurata, je osvojil Red Bull KTM dirkač Antonio Cairoli, ki je bil na svojem domačem terenu deležen tudi precejšnje navijaške podpore. Na drugem mestu je s sedmimi točkami manj pristal voznik Monster Energy Yamaha, Francoz Romain Febvre, na tretjem mestu pa jima je sledil slovenski dirkač Tim Gajser, ki vozi pod okriljem Honda Gariboldi.

Noben od tekmovalcev si svojega odličnega rezultata ni prislužil na preprost način. Za Slovencem sta dva padca, tudi ostali dirkači pa so se v želji po najboljših rezultatih spopadali s padci in zdrsi. Izjemno atraktivna tekma je bila odličen odraz napetih razmer in pritiska, ki ga že po prvih parih tekmah čutijo vsi vozniki.

Stanje na lestvici FIM Motocross World Championship še vedno odprto

Italijanska tekma na progi Pietramurata je že močno vplivala na stanje v vrhu lestvice FIM Motocross World Championship. Odlični Tim Gajser je uspel zadržati vodstvo, vendar pa mu za ovratnik že močno diha drugo uvrščeni Romain Febvre, z le štirimi točkami zaostanka.

Trenutno stanje v FIM Motocross World Championship:

  • 1. Tim Gajser (SLO, HON), 335 točk,
  • 2. Romain Febvre (FRA, YAM), 331 točk,
  • 3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 310 točk,
  • 4. Maximilian Nagl (GER, HUS), 273 točk,
  • 5. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 264 točk.

Tekmovalce konec maja čaka nova preizkušnja, tokrat v Španiji. Tej bo sledilo še kar nekaj poletnih evropskih preizkušenj, nato pa se bo letošnja sezona zaključila v ZDA, kjer bodo dirkači septembra odvozili zadnji dve motokros progi.

Szólj hozzá!