Tim Gajser drugo tekmo sezone odpeljal v deževnem peklu

Tim Gajser drugo tekmo sezone

Trenutno najboljši slovenski in svetovni motokros voznik razreda MXGP, Tim Gajser je na drugi tekmi sezone, v indonezijskem Pangkal Pinangu, osvojil sedmo mesto. Na progi, ki se je tokrat prvič znaša na tekmovalnem koledarju, se je boril z zdravstvenimi težavami in blatom, ki je organizatorje prisili v odpoved glavnega dela tekmovanja.

Obveljali rezultati prve vožnje

Zaradi dežja je bilo v Indoneziji moč odpeljati le eno vožnjo. Ne glede na to, kako močno so si organizatorji prizadevali, da bi bila proga vsaj malo, no, podobna progi, je bil njihov trud večinoma zaman.

Močan dež, ki je ob najbolj neprimernem trenutku zajel otok Bangka, kjer je tekma potekala, je motokros progo spremenil v blatni bazen, v katerem so lahko vozniki opravili le prosti trening in eno vožnjo s predhodnim ogrevanjem. Glavni del tekmovanja, uradni trening, kvalifikacijske vožnje in glavno tekmovalno vožnjo pa so organizatorji odpovedali.

Za sedmo mesto krivo globoko blato

Nad težkimi razmerami, v katerih je potekala dirka, so se pritoževali marsikateri odlični motokros tekmovalci. Kmalu po začetku prve vožnje so se začele prve težave – padci, zdrsi, težave pri nadzoru motorjev v blatu.

Drugačna pa je bila zgodba za odličnega slovenskega dirkača in svetovnega prvaka. Tim Gajser je že ob začetku tekme pokazal, da ne bo pustil, da ga težke razmere premagajo. Z odličnim nadzorom nad motorjem je kljuboval velikim blatnim predelom, se izogibal nenadzorovanim zdrsom in ohranjal nadzor nad dolgimi skoki.

Vse dokler mu ni zagodla velika blatna mlakuža, v kateri je pristala njegova honda v drugi polovici tekme. Dirkač, ki je tekmo začel s tretjega štartnega mesta, je v sedmem krogu zdrsnil na peto mesto, nato pa v desetem krogu izgubil še dve mesti ter tekmo končal na sedmem mestu.

Nezadovoljen s predstavo in s progo

Kot je Tim Gajser povedal po tekmi, ni bil zadovoljen niti s progo, niti s svojo predstavo. Očitno je, da ga je kaotična, blatna proga, spravila v obup, zaradi katerega je poskušal konec druge motokros dirke sezone čim hitreje premagati, brez posebnega užitka. V svojem komentarju je dodal, da se bo poskušal pred naslednjo tekmo v Argentini spočiti in popraviti vtis, ki ga je pustil v Indoneziji.

Sicer je zmaga tokrat pripadla vozniku Yamahe, Shaunu Simpsonu, ki je kot najhitrejši zaključil tudi trening. Na drugem mestu se je znašel Tony Cairoli, ki bo očitni največji trn v peti Slovencu, ki mu v skupnem seštevku sedaj sledi z 12-mi točkami zaostanka.

Szólj hozzá!