Tiger Woods se poslavlja od golfističnih igrišč

tiger woods

Drama, ki je obkrožala Woodsovo igranje na zadnjh tekmah je dobila končni epilog v sredo, ko je Woods oznanil, da se poslavlja od tekmovalnega golfa. Premor bo izkoritil za izboljšanje igre. Oznanilo, ki je bilo objavljeno na Woodsovi spletni strani, ni bilo preveliko presenečenje. Za golfistom je namreč izredno slabo obdobje, ki so ga zaznamovli slabi rezultati, odstop in bolečine hrbta. Woods je trenutno padel na 62. mesto lestvice, kar je njegov najslabši rezultat od leta 1996.

Ni sicer prvič, da se je Tiger Woods odločil za premor. Od zmage na United State Open, leta 2008, je Woods večkrat omagal zaradi različnih poškodb, vendar pa se je po njih vedno uspešno vrnil. Potem, ko je leta 2009 vzel krajši premor ter padel na 50. mesto lestvice golfistov sveta, si je po odmoru kmalu spet priigral prvo mesto.

Kako dolgo bo Tiger odsoten iz golfističnih igrišč ni znano. Tudi natančen razlog zakaj se je odločil za premor od igranja ni znan, niti ni znano kaj bo v tem času počel. Mnogi predvidevajo, da ga bomo lahko videli že čez dva tedna, na PGA Touru, ki bo potekal na Floridi, v neposredni bližini njegovega doma. Pred tem tekmovanje se verjetno želi posvetiti izboljšanju svojih udarcev ter spočiti svoj hrbet.

Mnogi pa menijo, da je pravi razlog za Woodsove neuspehe predvsem psihološki. To izvira iz dejstva, da so udarci, ki so bili nekoč igralčev zaščitni znak, v zadnjem času njegovi največji sovražniki. Tako se poraja vprašanje, ali bi se moral Tiger Woods v svoji odsotnosti morda bolj povetiti psihološkim pripravam na nadaljna tekmovanja.

Prav veliko o igralčevi odsotnosti najbrž ne bo znanega vse dokler se ne vrne na golfistična igrišča, Woods je bil namreč vedno precej skrivnosten okoli svojih treningov, urnika in o svoji pripravljenosti. Zadnja priložnost za vrnitev na igrišča bi lahko bil aprilski Masters, ki je za Woodsa pomemben predvsem ker lovi rekord Jacka Nicklausa z 18imi osvojenimi »major championshipi«. Tigerju do tega rezultata manjkajo še štiri zmage.

Szólj hozzá!