Tekme v Sloveniji za Škote uspeh

Tekme v Sloveniji za Škote uspeh

Brendan Rodgers, glavno ime kluba Celtic, je tekme v Sloveniji razglasil za uspeh in odličen uvod v tekmovalno sezono škotskih nogometašev.

Poleg intenzivnih treningov pod vročim slovenskim soncem so škotski nogometaši odigrali štiri prijateljske tekme, ki so jih zaključili z dvema izenačenjema in dvema zmagama. Brendan Rodgers pa je končno dobil priložnost, da je z igralci vzpostavil vez in nogometaše ustrezno pripravil na naporno tekmovalno sezono, ki je pred njimi.

Brendan Rodgers izredno zadovoljen

Kljub temu, da Brendan Rodgers priznava, da je še nekoliko prehitro za govorjenje o njegovih uspehih, saj ekipa še ni prevzela vseh njegovih idej in zasnov igre, mu ni zmanjkalo hvale za nogometaše kluba Celtic. Za uradno spletno stran kluba je povedal naslednje: »Tekme v Sloveniji so bile velika priložnost, da smo se z igralci lahko odmaknili iz običajnega okolja in se zares dobro spoznali.« Dodal je še, da se veseli drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov: »Vložili smo veliko truda, ne le na igrišču, kjer smo gradili svojo fizično moč, temveč tudi pri oblikovanju taktike in novih idej, ki jih bomo poskusili vključiti v prihajajoče tekme.«

Pri tem je pohvalil tudi nogometaše, ki so odlično sledili njegovemu vodstvu in navodilom ter se tudi uspešno spopadali z vročim vremenom, ki ga niso vajeni. Vzel si je tudi čas, da je pohvalil vse ostale člane kluba Celtic, ki so pripotovali na tekme v Sloveniji in s katerimi je odlično sodeloval.

Za zaključek pa je Brendan Rodgers dodal še: »Zares sem užival v delu in spoznavanju ekipe Celtic. Pred obiskom v Sloveniji sem poznal le nekatere igralce, kot je Scott Brown in nekaj drugih mednarodnih igralcev, o načinu igre ostalih pa nisem vedel kaj dosti in bilo je odlično, da sem sedaj dobil priložnost, da fante zares spoznam in ugotovim kakšen je njihov način igranja. Bil sem zares presenečen nad kvaliteto igre, ki so jo pokazali kot ekipa in prepričan sem, da lahko z rahlim izboljšanjem kvalitet nekaterih igralcev poskrbimo za izredno uspešno sezono. Zaenkrat sem prepoznal eno ali dve področji, na katerih nogometaši potrebujejo izboljšavo in s klubom že iščemo možne rešitve, da zagotovimo temu primerne treninge.«

Celtic novim zmagam naproti

Člani kluba Celtic se bodo v juliju pomerili z ekipo Lincoln Red Imps, s katerimi jih čaka prvi obračun za Ligo prvakov, nato sledi prijateljski obračun z ekipo VFL Wolfsburg, povratna tekma Lige prvakov ter spopada Mednarodnega pokal prvakov, z ekipama Leicester City in Barcelona.

Szólj hozzá!