Svetovni pokal na divjih vodah zaključen!

Svetovni pokal na divjih vodah zaključen!

Tradicionalna tekma na divjih brzicah v Tacnu je uspela in z njo se je zaključil tudi letošnji svetovni pokal na divjih vodah. Slovenski pokali so letos romali tudi v Avstralijo in Slovaško.

Kljub precejšnjim dvomom o tem, ali bo zaključek letošnje sezone svetovnega pokala na divjih vodah uspel, se je vse obrnilo v pravo smer in v Tacnu je ponovno zaživelo. Številni gledalci so lahko uživali v zares odličnih nastopih, kljub nekoliko slabšim uvrstitvam slovenskih tekmovalk in tekmovalcev.

Zlata medalja v kategoriji K1 romala Avstralijo

Avstralka Jessica Fox je poskrbela za presenečenje ter si priborila prvo zlato medaljo v tej sezoni. S časom 77,55 sekund si je prislužila nove točke, ki so zadostovale za drugo mesto v skupnem seštevku letošnje sezone svetovnega pokala.

Jessica Fox je sicer v preteklosti že pokazala, da je zmožna odličnih rezultatov, posebno leta 2014, ko je Svetovni pokal na divjih vodah zaključila na prvem mestu. Letos ji je naziv najboljše na svetu speljala Nemka Ricarda Funk, ki je zadnjo tekmo sezone v Tacnu sicer zaključila na četrtem mestu.

Avstrijka Corinna Kuhnle, ki si je v polfinalu priborila prvo mesto, je tekmo zaključila na drugi stopnički, s časom 79,83 sekund, za njo pa je na tretjem mestu pristala Britanka Fionna Pennie, ki je progo prevozila v času 79,94 sekund.

Edina slovenska finalistka, Eva Terčelj, je na kocu tekmovalnega dne v Tacnu zasedla 10. mesto.

Kategorija C2 obarvana v barve Francije

Gledalci so lahko v Tacnu spremljali tudi odličen slovaški dvojec, v katerem veslata aktualna olimpijska prvaka Peter in Ladislav Škantár, ki sta ponovno osvojila zlati pokal v kategoriji C2. Kljub počasnemu začetku sta bratranca iz Slovaške odlično preveslala progo ter si s časom 80,45 sekund priborila skoraj dve sekundi prednosti.

Dvojcu Škantár sta na drugem mestu sledila Francoza Nicolas Scianimanico in Hugo Cailhol, z rezultatom 82,26 sekund. Zahvaljujoč temu nastopu sta si priborila tudi drugo mesto v skupnem seštevku. Še en francoski dvojec, v katerem sta sedela Pierre Picco in Hugo Biso, je tekmo zaključil na tretjem mestu s časom 82,43 sekund. Tretje mesto je bilo dovolj za prevzem prvega mesta v skupnem seštevku tako, da je bil letos Svetovni pokal na divjih vodah v kategoriji C2 povsem obarvan v barve Francije. Na tretjem mestu sta se namreč znašla še francoza Pierre-Antoine Tillard in Edern Le Ruyet, ki sta si v letošnji sezoni priborila 236 točk.

Slovenski dvojec, v katerem sta veslala Luka Božič in Sašo Taljat je sezono končal na 18. mestu.

Szólj hozzá!