Svet jahaških dirk so preplavile nove zanimive zgodbe

Svet jahaških dirk so preplavile nove zanimive zgodbe

Pred prestižnim tekmovanjem Prix De Diane, ki se tradicionalno odvija v začetku junija, v Franciji ter je pogosto poimenovan tudi French Oaks so časopise napolnile zanimive zgodbe iz sveta jahaških dirk. Med zanimivejšimi imeni so se tokrat znašli John Gosden, Michael Owen, Sir Henry in Brian Toomey.

John Gosden je poskrbel za zmago Zvezde iz Seville

Letošnji zmagovalni duo tekmovanja Prix De Diane je jezdec Frankie Dettori, ki je jahal na Star of Seville. Za zmago je zagotovo zaslužen tudi britanski trener John Gosden, ki velja za enega od najboljših jahaških trenerjev današnjega časa.

Tokrat je John Gosden zmago prinesel žrebcu, ki je v lasti Lady Bamford.

Michael Owen razočaral navijače Brown Panther-ja

V soboto je Michael Owen na svojem Twitter profilu objavil, da bo odlični Brown Panther zamudil prihajajočo dirko: »Sem izredno razočaran, da vam moram sporočiti, da si je Brown Panther poškodoval levo sprednjo nogo danes zjutraj in ne bo tekmoval na četrtkovi jahaški dirki tekmovanja Ascot Gold Cup.« Okrevanje bo sedaj spremljal trener Tom Dascombe, dokler ne bo sprejeta končna odločitev o tem ali lahko zmagovalni duo nadaljuje svojo tekmovalno kariero. Sicer Brown Panther sodi med najbolj uspešne žrebce, ki so v lasti Michaela Owena. V svoji bogati karieri je osvojil že več kot milijon funtov.

Ganljiva zgodba Sira Henrya Cecila in njegovega Frankela

Channel4 je med vikendom prvič predvajal ganljivo zgodbo z naslovom The Trainer and the Racehorse: The Legend of Frankel (o.p: Trener in tekmovalni konj: Legenda o Frankelu).

To je ganljiva zgodba o neverjetni vezi med moškim, Sir Henryem Cecilom in njegovim žrebcem, Frankelom. Zgodba se je dotaknila vzpona, padca in ponovnega vzpona ter končnega speva kariere Sira Henrya v konjskih dirkah. Na zanimiv in ganljiv način je prikazala pravo vez med konjem in trenerjem.

Po hudem padcu je Brian Toomey pripravljen ponovno zlesti v sedlo

Le dve leti po padcu, ki ga je skoraj stal življenja in je zahteval dolgotrajno okrevanje zaradi številnih poškodb glave, je Brian Toomey oznanil, da se vrača v svet jahaških dirk.

Navdušen Toomey je povedal: »Samo preživetje in preživljanje vsega kar sem preživel v letih po padcu mi daje občutek, da sem zmagal na najbolj zahtevni in najbolj pomembni tekmi svojega življenja in vse ostalo v mojem življenju je le bonus.«

Zagotovo bodo slavna imena iz sveta jahaških dirk poskrbela tudi za številne druge novice, ki bodo časopise polnile v novi sezoni tega prestižnega športa.

Szólj hozzá!