Stanleyev pokal znova dvignili hokejisti iz Pittsburgha

Stanleyev pokal znova dvignili hokejisti iz Pittsburgha

Letošnja sezona v svetu hokeja je postregla s kar nekaj presenečenji. Eno izmed najbolj odmevnih je bila odlična uvrstitev hokejistov iz Nashvilla, ki so se popolnoma nepričakovano uvrstili v finalne obračune NHL in katerih upor je dokončno strla šele ekipa pingvinov iz Pittsburgha, ki je po zmagi z 2:0 ponovno dvignila Stanleyev pokal.

Kapetan pokal dvignil že tretjič

Kljub temu, da je bila nad ponovno zmago v ligi navdušena celotna ekipa, je bilo zmagoslavje še nekoliko večje za kapetana ekipe iz Pittsburgha – Sidney Crosby je pokal namreč dvignil že tretje leto zapored. Seveda gre za pokal Conn Smythe, ki vsako leto roma v roke najbolj koristnega igralca finala lige NHL.

Sidney Crosby svojega navdušenja po tekmi ni skrival. Povedal je, da je izjemno vesel, da je ekipi, ki je bila skoraj enaka kot lani, ponovno uspel ta odlični dosežek. Pri tem je poudaril, da so ekipo iz Nashvilla vzeli za resnega nasprotnika, kljub temu, da je bila njihova visoka uvrstitev precejšnje presenečenje.

Predatorji hkrati zadovoljni in razočarani

Predatorji iz Nashvilla so v letošnji sezoni NHL pokazali kar nekaj odličnih nastopov in tudi na zadnjem obračunu je izgledalo, da bodo njihovi nasprotniki iz Pittsburgha še posebno trpeli preden bodo (oziroma če sploh bodo) dvignili Stanlyev pokal.

A na koncu se je tekma zaključila po dveh odigranih tretjinah, ko sta pak v nasprotnikova vratca poslala igralca Patrick Hornqvist in Carl Hagelin. Igralci ekipe iz Nashvilla po porazu niso skrivali svojega razočaranja, a so hkrati poskušali ostati pozitivni in ohraniti optimistična pričakovanja za naslednjo sezono.

Kritike na račun lige NHL

Kljub upravičeni zmagi pingvinov iz Pittsburga in nepričakovano dobri uvrstitvi predatorjev iz Nashvilla, je na ligo NHL letelo kar nekaj kritik zaradi njene predvidljivosti. Očitno je, da gledalci pogrešajo več nepredvidljivih trenutkov in so vse bolj naveličani uspehov najdražje ekipe v ligi.

Pingvini, ki jih vodi Sidney Crosby, namreč že dolgo veljajo za nekakšno »zvezdniško« ekipo med hokejisti, kar jim prinaša vse več kritik. Teh je vse pogosteje deležen tudi kapetan, kljub temu, da si je večina poznavalcev enotna, da gre za enega najboljših hokejistov današnjega časa.

Szólj hozzá!