Spremenljiva forma strelcev angleške Premier lige

premier-league-review-new

V letošnji sezoni je kar nekaj klubov presenetilo s svojimi nastopi v angleški Premier ligi. Vzroke lahko najdemo tudi v spremenljivi formi marsikaterega strelca.

Čeprav je nogomet veliko več kot le zabijanje, pa so prav goli tisti, ki odločajo o zmagovalcu. In tako so mnogokrat najpomembnejši nogometaši prav tisti, ki se največkrat znajdejo v vlogi strelcev. V letošnji sezoni Premier lige je nekaj nogometašev zares presenetilo s svojo spremenljivo formo.

Wayne Rooney

Odličen nogometaš in legenda Manchester Uniteda kraljuje na seznamu igralcev s spremenljivo formo. Vendar pa padec forme niti ni pravi razlog. Wayne Rooney se je na začetku sezone znašel v poziciji, ki mu ni bila pisana na kožo, ko ga je Louis Van Gaal prestavil na vezni položaj.

Na srečo je še dovolj hitro spoznal svojo zmoto in Wayne Rooney je končno spet na svojem starem položaju, ki ga je potrdil s 5mi zadetki na 10ih obračunih. S tem je pripomogel tudi k boljši uvrstitvi Manchester Uniteda, ki se sedaj nahaja na 4. mestu Premier lige.

Charlie Austin

QPR je več kot očitno izgubil možnosti za obstanek v angleški Premier ligi. Za ekipo je neuspela sezona, ki jo ni mogla rešiti niti odlična strelska serija Charlia Austina. Mladi nogometaš je na začetku letošnje sezone pokazal odlično formo – na 15ih obračunih je poskrbel za 11 zadetkov.

Nato pa je sledil upad forme. Očitno so slabi rezultati vplivali tudi na pomanjkanje motivacije pri tem strelcu in Charlie Austin je v zadnjih 8ih obračunih le dvakrat sprožil v okvir vrat.

Christian Benteke

Štiriindvajsetletni strelec je pokazal, da ima ogromno talenta. Vendar pa Christian Benteke očitno potrebuje vodstvo trenerja Aston Ville, ki mu je pomagal do velikega izboljšanja forme in do izrednega napredka v številu zadetkov.

Papiss Cisse

Newcastle United ima za sabo zagotovo eno izmed najbolj nenavadnih sezon. Po velikem padcu forme so morali navijači okrepiti svojo strelsko formo, kar je očitno uspelu nogometašu Papiss Cisseju, ki je s številnimi zadetki nekoliko popravil slab vtis, ki ga je pustila obupna obramba ekipe.

Jamie Vardy

Leicester City je letos pokazal kar nekaj odličnih nastopov v Premier ligi. Nogometaši so v 6ih obračunih zbrali 15 od 18ih možnih točk. Na teh obračunih se je izkazal tudi Jamie Vardy, ki je poskrbel za številne priložnosti in zadetke.

Szólj hozzá!