Spletna velikana Ladbrokes in Dafabet širita svoj vpliv v nogometu

Spletna velikana Ladbrokes in Dafabet širita svoj vpliv v nogometu

Angleški velikan spletnega igralništva Ladbrokes je podpisal pogodbo za novega ligaškega sponzorja Škotske profesionalne nogometne lige (SPFL). Z dvoletno pogodbo, ki bo stopila v veljavo v sezoni 2015/16, je Ladbrokes postal sponzor škotske Premier lige in tudi vseh ostalih divizij škotskega nogometa. Vrednost pogodbe naj bi znašala okoli 2.000.000 funtov (okoli 2.800.000 evrov) letno.

Podpis pogodbe zelo pomemben za škotski nogomet

Škotska profesionalna liga si poleg denarnega vložka obeta tudi številne promocije in večji ugled v nogometnem svetu. Ladbrokes je postal prvi večji sponzor, ki je ligo podprl po letu 2013, ko je prišlo do združitve Škotske Premier lige in Škotske nogometne lige (ang. Scottish Premier League in Scottish Football League).

Generalni direktor SPFL-a, Neil Doncaster, je bil pred podpisom dobičkonosne pogodbe kar nekaj časa deležen kritik o pomanjkanju sponzorjev v škotski ligi. V sredo je novo partnerstvo predstavil kot kombinacijo »velike količine vloženega truda in energije« ter kot odlično priložnost za razvoj »modernega, očarljivega in vznemerljivega okolja za škotski nogomet«.

Generalni direktor Ladbrokesa, Jim Mullen je sodelovanje označil kot »eno izmed najboljših priložnosti v nogometu«. Po njegovem mnenju si škotski nogomet »zasluži podporo in finančno pomoč, ki bo omogočila, da vsak igralec občuti pozitivne učinke Ladbrokesove investicije.«

Dafabet sedaj tudi na dresih igralcev Blackburn Roversa

V angleškem Premiershipu je azijska spletna igralnica Dafabet podpisala večletno pogodbo z igralci Blackburn Roversa. Z večmilijonsko pogodbo je Dafabet postal uradni sponzor angleškega kluba, njegov logotip pa bo sedaj krasil modro-bele domače in gostujoče drese v angleški ligi in domnevno tudi na mednarodnih obračunih.

Dafabetov predstavnik za marketing v športu, John Cruces je poudaril pomen podpisa pogodbe, ki sovpada z 20. obletnico osvojitve naslova angleških prvakov Blackburn Roversov. Spletni velikan upa, da se bo njihova investicija poplačala z vrnitvijo kluba v Premiership.

Blackburn Rovers pa ni prvi klub, ki ga bo podprl Dafabet. Njihov logotip se je namreč do sedaj znašel že na dresih igralcev Aston Ville in Evertona. Prejšnji mesec je Dafabet podaljšal sodelovanje z Evertonom do sezone 2017/18.

Szólj hozzá!