Sloviti Tour de France ne skopari z razočaranji

Tour de France

Letošnji Tour de France je že v polnem zagonu in očitno tudi tokrat ne bo prizanesel zagnanim kolesarjem. Prva etapa, ki se je začela v nemškem Düsseldorfu, je že zahtevala prve žrtve. Tokrat je kolesarjem zagodlo deževno vreme.

Primož Roglič kljub padcu ostaja pozitiven

Slovenski kolesar nizozemske ekipe LottoNL-Jumbo je svoj boj za rumeno majico zaključil že v uvodnih kilometrih. Letos mu je na tekmi Tour de France zagodel dež, ki je zakrivil njegov padec v enem od ovinkov mesta Düsseldorf.

Primož Roglič kljub padcu ni izgubil svojega navdušenja nad nadaljevanjem kolesarske dirke. V komentarju je povedal, da je izjemno vesel tega, da je padec odnesel le z manjšimi praskami in se ni huje poškodoval.

Razočaranja v številnih ekipah

Nič kaj boljše se letošnji Tour de France ni začel za slovensko ekipo Bahrain Merida, ki je zaradi padca izgubila svojega kapetana Ion Izaggira. Ta bo nadaljevanje dirke pričakal v bolnišnici. Namesto njega bo kapetansko mesto prevzel Jani Brajkovič.

Tudi nizozemska ekipa, v kateri vozi Primož Roglič, je bila na koncu prve etape razočarana. Poleg slovenskega kolesarja je deževen teren zagodel tudi Dylanu Groenewegenu in Georgu Bennettu. Razočaranje so občutili tudi v drugih ekipah. V nemški ekipi se ni izkazal Tony Martin, ki je na koncu prve etape dosegel četrti najboljši čas.

Dež očitno po godu kolesarjem ekipe Sky

Kolesarske ekipa Sky že nekaj časa velja za elito med kolesarji. Na letošnjem Tour de France so se ponovno izkazali s svojimi nastopi – tokrat na zares neverjeten način. Že prvo etapo so med prvo osmerico zaključili kar štirje kolesarji.

Zmago etape je dosegel Geraint Thomas, drugi najboljši čas v ekipi je dosegel Vasili Kiryienki, ki se je uvrstil na tretje mesto, sledil mu je Chris Froome na šestem mestu. Zadnji med ekipnimi kolegi je cilj presegel Michal Kwiatkowski, ki je dosegel osmo mesto.

Do zadnje etape letošnjega Tour de France nas sicer ločita še dobra dva tedna. Kolesarji se bodo na svojo zadnjo preizkušnjo podali 22. julija v francoskem Marseillu.

Szólj hozzá!