Slovenskim odbojkarjem uspel neverjeten preboj

Slovenskim odbojkarjem uspel neverjeten preboj

Tokrat se je v Gold Coast teden končal z odličnim nastopom slovenske odbojkarske ekipe. Izbrani eliti odbojkarjev je uspel nov neverjeten dosežek, ko so se prebili v prvi kakovostni razred odbojkarskih klubov elite F4.

Za slovensko ekipo trnova pot

Sama uvrstitev niti ne bi bila tako presenetljiva, če ne bi bili slovenski odbojkarji še pred dvema letoma zgolj novinci v tretjem kakovostnem razredu svetovne odbojkarske lige. Lansko leto pa je sledila uvrstitev na svetovno prvenstvo in srebro na evropskem prvenstvu. Letošnje leto pa je prineslo uvrstitev v prvi kakovostni razred svetovne lige.

Letošnji zaključni turnir v Avstraliji je bil za slovenske odbojkarje zelo zanimiva izkušnja. V rednem delu tekmovanja so Slovenci pokazali vse prej kot odlične nastope, a kot se je izkazalo že večkrat, so svojo pravo formo očitno skrivali za finalne obračune.

Predobri za Nizozemce in Japonce

Slovenskim odbojkarjem sta se v zadnjih dveh obračunih turnirja v Avstraliji po robu postavili nizozemska in japonska izbrana vrsta. Kljub temu, da sta obe ekipi v rednem delu tekmovanja pokazali zares neverjetno pripravljenost, so Slovenci oba obračuna prestali brez oddanega niza.

V polfinalnem obračunu so odbojkarji, ki jih vodi selektor Slobodan Kovač, Nizozemce, ki so na svetovni lestvici uvrščeni kar nekaj mest višje od slovenske ekipe, v dvorani Carrara premagali s 3:0 (15, 30, 20). Nič boljša ni bila usoda za Japonce, ki so prvi poraz tega turnirja zabeležili ravno na finalnem obračunu s Slovenci, prav tako s 3:0 (17, 24, 17).

Slobodan Kovič po tekmi ni skrival svojih pričakovanj

Še posebno sladka je bila zmaga slovenske ekipe na finalnem obračunu proti izbrani vrsti Japonske. Ta bi se namreč lahko uvrstila v prvi kakovostni razred svetovne elite za obdobje sedmih let, če bi svetovna odbojkarska zveza sprejela napovedane spremembe.

Slobodan Kovač po tekmi ni skrival svoji pričakovanj v smeri napovedanih sprememb. Prepričan je, da so z zmago slovenski odbojkarji pokazali, da si uvrstitve v prvi razred zaslužijo bolj kot Japonci, kar je zanj dovolj zgovorno dejstvo o smiselnosti napovedanih sprememb.

Szólj hozzá!