Slovenski vratar Skok pokopal makedonske sanje o zmagi

Slovenski vratar Skok pokopal makedonske sanje o zmagi

Napeta ponedeljkova tekma, na kateri sta se pomerili reprezentanci Makedonije in Slovenije se je končala z rezultatom 22:29 v korist slovenske državne reprezentance. Čeprav je bila za mnoge favoritinja ravno makedonska reprezentanca, je ta že kmalu po začetku obračuna ostala brez moči, na kar je ključno vplival tudi slovenski vratar Matevž Skok.
Matevž Skok glavno ime tekme

Reprezentanca Makedonije je na tekmi pokazala veliko samozavesti in nekaj odličnih napadov, ki so se končali s celim nizom strelov na gol. Ti so v številnih primerih izgledali neubranljivi, a kljub temu niso predstavljali večje težave za slovenskega vratarja.

Matevž Skok se je najprej izkazal z izredno obrambo strela Kira Lazarova, ki je ciljal z razdalje sedmih metrov. Nato je sledila še cela vrsta drugih poskusov makedonskih napadalcev, ki so se prav tako zaključili z odličnimi obrambami.

V nasprotnih vratih je bila situacija nekoliko drugačna, saj je bilo že od začetka obračuna očitno, da bo makedonska ekipa igrala strategijo igre brez vratarja. Kombinacija uigranih slovenskih reprezentantov in odlične obrambe je na koncu vodila do nekoliko nepričakovane zmage, na katero je reprezentanca Slovenije več kot ponosna.

Skok poleg obrambe poskrbel tudi za zadetek

Kot da štirinajst obranjenih strelov in dve obranjeni sedemmetrovki ne bi bili dovolj, je Matevž Skok na Svetovnem rokometnem prvenstvu poskrbel še za svoj prvi reprezentančni gol. V prvem polčasu je izkoristil prazna makedonska vrata ter prednost reprezentance Slovenije povišal na 7:4.

Veselin Vujović z več kot odlično tehniko

Trener slovenske reprezentance, Veselin Vujović, je na tekmi proti makedonski reprezentanci očitno le našel pravo tehniko, s katero je uspel vzdržati visok nivo igre skozi celoten obračun. S premišljenimi menjavami in uigrano obrambo je svojega nasprotnika, trenerja reprezentance Makedonije, Lina Červara, pustil brez prave rešitve.

Slovenski rokometaši so si z zmago nad reprezentanco Makedonije priborili svoje mesto v osmini finala na Svetovnem rokometnem prvenstvu. Pred ponedeljkovo tekmo so se že pomerili z reprezentancama Angole in Islandije, čaka pa jih še najtežji obračun – reprezentanca Španije, na katerem bo dokončno znano kdo si zasluži prvo mesto Skupine B.

Szólj hozzá!