Slovenski reprezentanti neuspešni pred tekmo s Škotsko

Slovenski reprezentanti neuspešni

Očitno je pritisk pred bližajočim povratnim obračunom med slovensko in škotsko reprezentanco, ki se bo zgodil to nedeljo na stadionu Hampden Park v Glasgowu, načel tudi samozavestne slovenske reprezentante. Za večino imen izbrane prve vrste je namreč precej neuspešen nogometni teden.

Slabi nastopi z redkimi izjemami

Težko je reči, da si je kdo od izbranih slovenskih reprezentantov s svojim nastopom v preteklem tednu zares zaslužil nastopiti na prihajajočem obračunu s škotsko reprezentanco, a lahko naštejemo nekaj takšnih, ki Srečka Katanca niso povsem razočarali.

Prvi, ki si zasluži omembe je napadalec Milivoje Novaković, ki je v šesti minuti obračuna med Mariborom in Celjem vijolične povedel v vodstvo. Tekma se je sicer zaključila z izenačenjem, a je bil zadetek izredno pomemben, saj je Maribor še okrepil svoj položaj na vrhu Slovenske prve lige.

S položajem svojega kluba je lahko zadovoljen tudi Jan Oblak, ki je z izbrano vrsto kluba Atletico Madrid napredoval v četrtfinale Lige prvakov. Za nogometaši je tudi uspešen obračun španske LaLige, kjer so premagali Sevillo.

Neopaženi nastopi in poškodba

Napadalec Roman Bezjak in zvezni igralec Matic Črnic sta sicer lahko zelo zadovoljna z nastopom Reke, ki je okrepila svojo prednost pred zagrebškim Dinamom, a se ne moreta ravno pohvaliti s svojima nastopoma.

Slab teden je preživljal še en zvezni igralec, Kevin Kampl, ki se je moral s svojim klubom Bayer Leverkusen posloviti od nadaljevanja Lige prvakov. Poleg tega nemški klub ne blesti niti v domači ligi, kljub trudu slovenskega nogometaša.

Za največ sivih las Srečka Katanca pa je bil kriv Josip Iličić, ki je na tekmi Fiorentine in Crotone svoje soigralce zapustil v 71. minuti, ko ga je zaustavila poškodba gležnja. Na srečo izgleda, da je poškodba manjša in ne bo vplivala na njegovo pot na Škotsko.

Živčna vojna pred odhodom

Sicer je vzdušje za slovensko reprezentanco zadnje dni verjetno precej napeto. Igralci se zavedajo, da jih na škotskem čakajo tri točke prednosti, ki so si jih priborili na prvem obračunu, a se zavedajo tudi, da to pomeni, da bodo Škoti tokrat še toliko bolj željni zmage.

Szólj hozzá!