Slovenski kolesar Marko Kump navdušeno pričakuje World Tour

Slovenski kolesar Marko Kump navdušeno pričakuje World Tour

Sedemindvajsetletni slovenski kolesar, ki je lansko leto pokazal zares odlično formo, se bo letos vrnil v tekmovanje najvišje ravni kolesarskega športa. Marko Kump se je že septembra pridružil italijanski ekipi Lampre-Merida, ki jo sestavljajo še Diego Ulissi (ITA), Manuele Mori (ITA), Frederico Zurlo (ITA), Tsgabu Grmay (ET), Louis Meintjes (JAR) in Slovenec Luka Pibernik.

Vrnitev v svetovno elito z velikimi cilji

Marko Kump se bo z italijansko ekipo po letu premora vrnil na World Tour, med svetovno kolesarsko elito. Preden se je pridružil ekipi Lampre-Merida je bil sicer del številnih svetovnih kolesarskih ekip, kot so UCI Continental team Adria Mobil (obdobje od leta 2008 do 2010 ter leta 2012), danska ekipa Tinkoff-Saxo (v obdobju 2013-14) ter španska ekipa Geox – TMC (2011).

Slovenski šprinter je letošnje leto začel z velikimi cilji. Kot je povedal za Eurosport, se zaveda, da je to verjetno njegova zadnja priložnost, da doseže vidnejše uspehe, kar pa ga navdaja z veliko motivacije in navdušenjem.

»Vesel sem, da sem se vrnil na dirke sklopa World Tour,« je svojo prihodnost komentiral Marko Kump, »Precej prepričan sem, da je to moja zadnja priložnost, saj sem v preteklosti že sodeloval na takšnih dirkah in vem kako naporne so. Hkrati pa je sedaj vse drugače, ker sem del ekipe Lampre-Merida , v kateri se počutim zares odlično. Zares se veselim začetka dirk in tega, da pokažem svoje zmožnosti med svetovno kolesarsko elito.«

Odlično leto za slovensko kolesarstvo

Slovensko kolesarstvo, ki že dolga leta upa na pravo slovensko profesionalno kolesarsko ekipo, se lahko pohvali z zares odličnimi dosežki leta 2015. Marko Kump je namreč poskrbel za naslednje dosežke: zmago na dveh stopnjah in generalni klasifikaciji na Tour of Malopolska (UCI 2.2), številne zmage na posameznih stopnjah na Tour of Croatia (2.1), Tour d’Azerbaïdjan (2.1) in Tour De Slovénie (2.1). Tekmovalno sezono leta 2016 pa je slovenski kolesar pričel na šest dnevni turi Santos Tour Down Under (TDU), ki se je pričela z 51 km dolgo turo People’s Choice Classic, dva dni pred uradnim začetkom tekmovanja. Za ekipo Lampre-Merida je Marko Kump prvo etapo končal na odličnem 6. mestu.

Szólj hozzá!