Slovenska rokometna reprezentanca s prvo medaljo

Slovenska rokometna reprezentanca s prvo medaljo

Svetovno prvenstvo v rokometu 2017 je končano in reprezentance so se že vrnile domov k svojim zvestim navijačem. Čeprav je zlata medalja letos pripadla Franciji, so si številni gledalci bolj od finalnega obračuna zapomnili obračun za tretje mesto, na katerem sta se pomerili slovenska in hrvaška reprezentanca.

Slovenska rokometna reprezentanca je navdušila s povratkom v zadnjih trenutkih tekme in se domov vrnila s prvo medaljo iz svetovnih prvenstev. Navdušeni navijači so njihove heroje sprejeli že na letališču v Zagrebu, nato pa še v Ljubljani.

Preobrat v zadnji minuti

Tekma za tretje mesto je bila izredno napeta. Po začetku, v katerem sta slovenska in hrvaška reprezentanca pokazali dokaj primerljivo moč, je sledila prevlada hrvaških rokometašev. Po desetih minutah tekme so ti vodili s 6:4, z odličnimi napadi pa so prednost vztrajno povečevali.

Prvih petinštirideset minut obračuna je bilo na strani Hrvatov, nato pa je sledil povratek Slovencev, ki je povzročil popoln kaos. Slovenska rokometna reprezentanca je počasi dohitevala hrvaške nasprotnike, ki so v zadnjih minutah tekme povsem izgubili koncentracijo in z nespretnimi meti počasi izgubljali prigarano prednost.

Še pet minut pred koncem obračuna je bil končni razplet povsem odprt. Nato je v 57. minuti zadel Borut Mačkovšek, minuto kasneje pa še Darko Cingesar in rezultat se je povzpel na 29:29. Znova je povedla hrvaška reprezentanca, za katero je zadel Luka Šebetić, a je slavje kmalu prekinil zadetek Blaža Janca. Sledil je še ključni napad tekme in zadetek odličnega Boruta Mačkovška, ki je v zadnji minuti neverjetne tekme Sloveniji prinesel zmago z 31:30.

Slovenci navdušeni, Hrvati razočarani

Po koncu tekme sta slovenska in hrvaška reprezentanca občutili šok. Slovenci so poleg tega brez dvoma občutili tudi neizmerno veselje, medtem ko so Hrvati poraz pospremili z ogromnim razočaranjem in kritikami rokometašev.

Po tekmi so kritike letele predvsem na hrvaškega selektorja Željka Babića, ki ga morda čaka celo odstop iz selektorskega mesta. Na drugi strani pa so slovenski navijači navdušeno sprejeli črnogorskega trenerja Vaselina Vujovića, ki je bil ob tem vidno ganjen.

Sta reprezentanci domov pripotovali skupaj?

Grenak poraz je zagotovo še nekoliko poslabšal sprejem na zagrebškem letališču – slovenska reprezentanca se je namreč iz Francije vrnila ravno na glavno hrvaško letališče. Že tam jih je pričakala ogromna množica navijačev, ki se je nato zbrala tudi naslednji dan, ko je v Ljubljani potekal tudi uradni sprejem najbolj uspešnih slovenskih rokometašev.

Szólj hozzá!