Slovenska reprezentanca optimistično na Finsko

Slovenska reprezentanca optimistično na Finsko

Slovenska reprezentanca je že prispela na Finsko, kjer se začenja košarkarsko evropsko prvenstvo. Selektor Igor Kokoškov je v zadnjem tednu sprejel še zadnjo pomembno odločitev o letošnji košarkarski ekipi ter iz seznama igralcev odstranil še Luko Lapornika. Izbrana elita dvanajstih najboljših igralcev že pričakuje prve obračune z evropskimi reprezentancami.

V reprezentanci velike razlike med igralci

Selektor Igor Kokoškov letos zagotovo ni imel najlažje naloge z oblikovanjem slovenske košarkarske ekipe. Seveda so bila nekatera imena že od samega začetka napisana na prvih prostih mestih reprezentance. Slovenija se lahko pohvali z igralci kot so Luka Dragić, Luka Dončić, Anthony Randolph in Saša Zagorac.

Težava je ležala v preostalih mestih reprezentance za evropsko prvenstvo, saj so ostali slovenski košarkarji kljub svojemu znanju daleč od kvalitete zgoraj zapisanih igralcev. Selektor je na preteklih obračunih in treningih spremljal dogajanje na igrišču ter oblikoval »zmagovalno« ekipo.

Igor Kokoškov je pred odhodom na Finsko povedal, da je z izbiro igralcev zelo zadovoljen in da je vsakega od njih vključil v reprezentanco, ker je prepričan v njegovo znanje in sposobnosti. Kot je povedal v zadnjem komentarju: »…nihče ne gre zraven kot turist, ampak sem vseh dvanajst vzel s seboj zato, da igrajo.«

Naporen urnik ni težava za pripravljene igralce

Slovenska reprezentanca bo letošnje evropsko prvenstvo v košarki začela z obračuni z reprezentancami Poljske, Finske, Grčije, Islandije in Francije. Po prvi tekmi s poljskimi košarkarji sledi dan premora, nato pa slovensko izbrano vrsto čakata večerna sobotna tekma in dopoldanska nedeljska tekma.

Kljub napornemu urniku je selektor Igor Kokoškov izredno optimistično razpoložen in prepričan, da so slovenski košarkarji pripravljeni na nove izzive. Trenutno so vsi izbrani igralci v odlični formi. Nekaj težav sta imela le Anthony Randolph, ki je staknil virus in izpustil en trening ter Vlatko Čančar, ki je utrpel manjšo poškodbo gležnja.

Evropsko prvenstvo odlična priložnost za mlajše košarkarje

Kot v vsakem športu, bodo tudi evropsko prvenstvo v košarki zaznamovala predvsem slavna imena. Vendar pa

trenutno stanje v različnih reprezentancah kaže, da bi lahko več priložnosti dobili manj znani košarkarji, saj so številni slavni igralci poškodovani. V slovenski reprezentanci bodo številne oči uprte tudi v mladega Luko Dončića, ki trenutno igra v moštvu Reala.

Szólj hozzá!