Slovenska reprezentanca odprla boj za drugo mesto

Slovenska reprezentanca

Slovenski nogometaši so že v tednu pred potovanjem na Škotsko pokazali, da niso v najboljši formi. In nič boljšega nastopa niso pokazali v Glasgowu, kjer se je 6. krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Rusiji končal s porazom proti škotski reprezentanci.

Nemočni celo proti škotski reprezentanci

To, da so slovenski nogometaši kloni celo proti škotski reprezentanci, je več kot očiten znak, da se bo moralo v nadaljevanju kvalifikacij marsikaj spremeniti. Selektor Srečko Katanec zagotovo ni zadovoljen z nastopom, ki so ga njegovi varovanci predstavili pri boju z ekipo, ki je v celoti vredna manj kot trije najdražji slovenski predstavniki.

O tem, kako nemočna je bila na tekmi slovenska reprezentanca, še najbolj zgovorno priča statistika prvega polčasa, ki je več kot očitno premaknjena v smer škotskih nogometašev. Zgovorna sta že podatka o strelih – medtem, ko so Škoti poskusili kar 12-krat, so Slovenci na vrata streljali le 4-krat ter o kotih – slovenski nogometaši jih namreč v prvem polčasu sploh niso izvajali!

Da ni bilo za varovance Srečka Katanca potovanje v Glasgow še nekoliko slabše, je poskrbel sodnik, ki je že v prvem polčasu razveljavil uspešen strel Škotov. Kljub temu je za zmagovalni strel v 88. minuti poskrbel nogometaš Chris Martin.

Bolje bi bilo, da bi se pomerili navijači

Vse, na kar je slovenska reprezentanca lahko ponosna, so zavzeti navijači, ki so igralce spremljali na Hampden Park v Glasgow. Ti so s svojim glasnim navijanjem ustvarili zares neverjetno vzdušje, ki ni poleglo niti v najtemnejših delih tekme. Kljub temu pa niti oni niso prišli do živega škotski reprezentanci. To je trener Gordon Strachan še posebno opomnil na to, naj ne poslušajo navijačev na tribunah in naj na igrišču sami poskrbijo za zmagovalno vzdušje.

Nadaljevanje kvalifikacij se zaostruje

Slovenija, ki je bila pred tekmo s Škotsko uvrščena na odlično drugo mesto Skupine F, je sedaj zdrsnila na tretje mesto. Na prvem mestu skupine še vedno kraljuje Anglija, ki je tokrat ugnala Litvo z 2:0. Na drugem mestu ji sedaj sledi Slovaška, ki je z rezultatom 3:1 premagala Malto. Sloveniji na četrtem mestu sledi Škotska, ki sedaj zaostaja za eno samo točko.

Naslednji, sedmi krog kvalifikacij svetovnega prvenstva se bo nadaljeval junija, ko se bodo slovenski nogometaši pomerili z reprezentanco Malte.

Szólj hozzá!