Slovenska reprezentanca na evropsko prvenstvo še manj številčna

Slovenska reprezentanca na evropsko prvenstvo

Pokal Adecco v Mariboru je minil in s tem tudi nova skupina tekem, ki se jih slovenska košarkarska reprezentanca udeležuje v okviru priprav na evropsko prvenstvo. Po odličnih nastopih, ki so slovenskim košarkarjem prinesli zmago nad madžarsko in češko reprezentanco, se od reprezentance poslavljata Erazem Lorbek in Gregor Hrovat.

Število reprezentantov zmanjšal na 15

Selektor Igor Kokoškov je tudi po tekmah v Mariboru skrčil seznam košarkarjev, ki bodo nadaljevali priprave na evropsko prvenstvo. Tudi tokrat sta se poslovila dva košarkarja – Erazem Lorbek in Gregor Horvat.

Poleg njiju bo nadaljevanje priprav na evropsko prvenstvo prekinil tudi uspešni Vlatko Čančar – a na srečo le začasno. Mladi košarkar, ki je v Mariboru pokazal odlično strelsko formo, si je v predzadnji minuti obračuna poškodoval gleženj. Zaradi poškodbe bo počival naslednjih 10 dni.

Po tem, ko sta že prejšnji teden reprezentančno vrsto zapustila Blaž Mahkovic in Luka Rupnik, v ekipi ostaja 15 igralcev. Med njimi seveda ostajajo najbolj pomembni igralci, kot so Anthony Randolph, ki se sicer ni udeležil tekem v štajerski prestolnici in najbolj uspešna strelca Slovenije, Luka Dončić in Goran Dragić.

Goran Dragić napovedal slovo

Po številnih uspehih in odličnih nastopih, ki jih je v dresu Slovenije nanizal Goran Dragić, bomo letos očitno spremljali njegovo zadnjo evropsko prvenstvo. Po več kot desetih letih nastopov pod slovensko zastavo je mladi košarkar priznal, da je celo poletje obračunov postalo preveč naporno in ima prevelik vpliv na njegovo kariero v NBA.

Konec poletja prinaša pomembne obračune

Avgust sicer prinaša zadnje prijateljske obračune in težko pričakovano evropsko prvenstvo. Igor Kokoškov se lahko do sedaj pohvali s tremi tekmami in tremi zmagami, v naslednjih tednih pa njegovo izbrano vrsto čaka še turnir v Opatiji, dve prijateljski tekmi v Izraelu ter ljubljanski obračun proti Hrvaški.

Na zadnji avgustovski dan pa se bo slovenska reprezentanca pomerila na prvem obračunu evropskega prvenstva v Helsinkih, kjer se bo srečala z reprezentanco Poljske. Poleg te reprezentance jo čakajo še obračuni z izbranimi vrstami Finske, Grčije, Francije in Islandije.

Szólj hozzá!