Slovenija odlična na Svetovnem pokalu športno plezanje IFSC

Slovenija odlična na Svetovnem pokalu športno plezanje IFSC

Pretekli vikend se je v kraju Imst v Avstriji odvila nova športna poslastica za ljubitelje športnega plezanja. Na sporedu je bil namreč že četrti obračun Svetovnega pokala za športno plezanje IFSC. Plezalci so se že tradicionalno pomerili v plezanju po zanimivi steni Kletterhalle, na kateri sta se izkazala tudi slovenski plezalec Domen Škofic in plezalka Mina Markovič, ki je tokrat premagala tudi svojo sotekmovalko Janjo Garnbret .

Domen Škofic osvojil novo zlato

Novi tekmovalni vikend Svetovnega pokala za športno plezanje IFSC je tudi tokrat postregel s pravo poslastico za vse navijače. Med številnimi tekmovalci so se po napetih kvalifikacijah med najboljše prebili trije francoski plezalci, po dva Korejca, Slovenca in avstrijska predstavnika, na koncu pa je prvo mesto samozavestno prevzel Domen Škofic.

Odličen slovenski plezalec Domen Škofic je letos nanizal že tri zmage svetovnega prvenstva ter si priboril veliko prednost skoraj 100-ih točk v skupnem seštevku. Na stopničkah sta poleg predstavnika Slovenije stala še drugo uvrščeni Avstrijec Jakob Schubert in tretje uvrščeni Francoz Gautier Supper.

Za presenečenje med moškimi plezalci sta poskrbela Španec Ramon Julian Puigblanque, ki je kljub odličnemu nastopu v prvem delu tekmovanja na koncu zasedel 7. mesto in Korejec Hanwool Kim, ki se je tokrat prvič znašel v finalu Svetovnega pokala za športno plezanje IFSC.

Mina Markovič Avstrijo zapustila (le) s srebrno kolajno

Četrti obračun Svetovnega pokala za športno plezanje IFSC je izredno uspešno zaključila tudi slovenska plezalka Mina Markovič. Po tem, ko je v prvem delu tekmovanja poskrbela za najboljši rezultat, so ji v finalnem obračunu nekoliko pošle moči in tekmovanje je zaključila na drugem mestu.

Zlato odličje je domov odnesla domača tekmovalka Magdalena Röck, na tretje mesto pa se je uvrstila Korejka Jain Kim. Druga slovenska plezalka, Janja Garnbret, ki je letos že osvojila tri zlata odličja v treh predhodnih obračunih, je tokrat ostala brez kolajne. Med plezanjem je storila nekaj manjših napak, s katerimi je izgubila energijo in čas ter se na koncu uvrstila na 5. mesto. Kljub temu je zadržala prvo mesto v skupnem seštevku, kjer jo od drugo uvrščene Magdalene Röck loči 80 točk.

Szólj hozzá!