Slovenija in šport v letu 2017

Slovenija in šport v letu 2017

Kljub temu, da je Ilka Štuhec trenutno v fazi okrevanja po oktobrski poškodbi kolenskih križnih vezi, ki je končala njene olimpijske sanje, ne gre zanemariti vseh njenih odličji, ki si jih je priborila v pretekli zimski sezoni in s katerimi je Slovenijo obdržala na zemljevidu zimskih športov.

Ilka Štuhec in dosežki leta 2017

Korošico je lansko zimsko sezono čakal velik izziv. Morala je namreč nadomestiti svojo odlično predhodnico, Tino Maze, ki se je po odlični sezoni in številnih športnih zimskih uspehih, upokojila. Čeprav je marsikdo mislil, da slovenska smučarka izzivu ne bo kos, je dokazala nasprotno.

Poskrbela je za vrhunec svoje kariere, v katerem si je prismučala sedem zmag v svetovnem prvenstvu, kristalna globusa na področju smuka in kombinacije ter si priborila naslov smukaške svetovne prvakinje.

Olimpijske sanje končane

Pravijo, da po vsakem vrhuncu sledi tudi padec. Čeprav je Ilka Štuhec letos napovedovala novo odlično sezono in ni skrivala, da se počuti odlično in je več kot pripravljena na olimpijske igre, so se te sanje zanjo končale.

Oktobra je namreč njeno kariero začasno prekinila poškodba kolenskih vezi, ki jo je priklenila na bolnišnično posteljo. Kljub temu, da je okrevanje sprva napredovalo odlično, je Slovenjgradčanka v zadnjih tednih potrdila, da bo namesto nastopa na olimpijskih igrah izbrala daljše in počasnejše okrevanje.

Kakšno pa bo za Slovenijo športno leto 2018?

Letošnja sezona se za mnoge slovenske športnike ni pričela po pričakovanjih. Ne le, da je od olimpijskih iger odstopila Ilka Štuhec, tudi naši smučarski skakalci so letošnjo sezono pričeli precej pod pričakovanji.

Ravno zaradi nedoseganja številnih pričakovanj so mnogi kritiki skeptični glede športne sezone Slovenije v letu 2018. Olimpijske igre v Sočiju, pred štirimi leti, so bile za Slovenijo več kot odlične in kot kaže, bomo čez slaba dva meseca, ko se začno nove olimpijske igre, le s težavo lovili pretekle uspehe.

Szólj hozzá!