Slovenija Evropsko prvenstvo končala z zmago

Slovenija Evropsko prvenstvo končala z zmago

V Podgorici se je zaključilo košarkaško Evropsko prvenstvo za ženske U20 B 2016 na katerem je Slovenija osvojila odlično prvo mesto ter v finalnem obračunu premagala celo ekipo Litve, ki je veljala za veliko favoritinjo prvenstva. Finalni obračun se je zaključil z rezultatom 62:45.

Navdušilo več slovenskih košarkašic

Med najbolj opaznimi slovenskimi igralkami je bila Alma Potočnik, ki je Evropsko prvenstvo za ženske U20 B 2016 končala s 23-imi točkami, pri čemer je devetkrat odlično izkoristila povratno akcijo, štirikrat pa je akcijo začela z ukradeno žogo.

Slovenske športnice, ki jih je vodil Damir Grgič, so tekmo zaključile z 20-imi ukradenimi žogami in 26-imi izkoriščenimi povratnimi napadi. Na koncu je Slovenija tekmo zaključila s prednostjo v višini 17 točk.

Alma Potočnik se je lahko med tekmo zanesla tudi na svojo soigralko, Annamario Prezelj, ki je v finalnem obračunu nanizala 16 točk, izkoristila šest ukradenih žog ter poskrbela za povprečje v višini 19 točk, 5,5 podaj in 3,5 povratnih akcij.

Odličen nastop na Evropsko prvenstvo za ženske U20 B 2016 je Annamario Prezelj ponesel med prestižnih All-Star Five, kamor so se poleg nje uvrstile še Laura Juskaite in Daugile Sarauskaite iz Litve, Čehinja Petra Holesinska in glavno ime dneva, Madžarka Debora Franciska Dubei.

Slovenija ostala v senci Madžarske

Kljub temu, da je Slovenija osvojila prvo mesto, je pozornost pritegnila tudi izjemno napeta tekma Madžarske, ki se je končala s preobratom v zadnji minuti. Madžarska ekipa je namreč še minuto pred koncem obračuna za tretje mesto za svojimi nasprotnicami iz Češke zaostajala za dve točki, nato pa s strelom za tri točke osvojila zmago ter tekmovanje zaključila z rezultatom 50:49.

Evropsko prvenstvo za ženske U20 B 2016 bosta ekipi Slovenija in Litva ter ekipa Madžarske naslednje leto zamenjale za nastope v diviziji A. Takšne sreče pa niso imele ekipe Velike Britanije, ki je tekmovanje zaključila na 5. mestu, Črna Gora in Hrvaška, ki sta osvojili 6. in 7. mesto ter Romunija, ki je končala na 8. mestu.

Szólj hozzá!