Slovenec osvojil Tour de Korea 2016

Slovenec osvojil Tour de Korea 2016

Tour de Korea 2016 se je začel 5. junija, s štartom v kraju Busan. Kolesarji so se podali na skoraj 190 km dolgo preizkušnjo prve etape, ki jo je na koncu osvojil kolesar Jon Aberasturi Izaga. Druga etapa se je pričela v kraju Gumi, zmago pa je osvojil Chris Opie. Zmaga tretje in pete etape je pripadla Karol Domagalski, odličje četrte in osme etapa pa je prevzel Avstralec Brenton Jones. Na šesti etapi je slavil Zhandos Bizhigitov, stopničke sedme etape pa sta si razdelila Brad Evans in Kristian House.

Po napetih etapah zmaga v roke Slovenca

Kljub številnim odličnim nastopom je končno zmago osvojil Slovenec Grega Bole, ki tekmuje za ekipo Nippo – Vini Fantini. Odlični kolesar je večino dirke prekolesaril v rumenem dresu. Na drugem mestu Tour de Korea 2016 je pristal španec Javier Megias Leal (Team Novo Nordisk) s 13-imi sekundami zaostanka, na tretjem pa Korejec Hyo Suk Gong (KSPO).

Nadobudnega slovenskega kolesarja že čez nekaj dni čaka nova tekma. Grega Bole se bo namreč udeležil tudi Dirke po Sloveniji, ki se začne v sredini junija.

Opazna tudi zmaga Avstralca

Avstralec Brenton Jones si je prislužil tretjo zmago na Tour de Korea 2016 ter drugo zaporedno zmago v petih dneh, ko je četrto in osmo etapo končal kot najbolj uspešen kolesar ter si tako prislužil odličje za največje število zbranih točk.

»Zelo vesel sem, da sem ta teden končal z zmago« je Brenton Jones povedal novinarjem Eurosport. »Tekmovalci so bili neverjetni, ne le ta teden, temveč skozi celo leto in vesel sem, da sem končno nagradil fante, ki so tukaj in tiste, ki niso tukaj ter jim dokazal da zmorem.«

Brenton Jones je potrdil, da je imel v prvih delih tekme kar nekaj težav z utrujenimi nogami. Povedal je, da je izredno zadovoljen z zmago in da je ni pričakoval.

Odlične napovedi za prihodnost

Letošnje tekmovanje Tour de Korea 2016 je bilo precej nepredvidljivo in polno presenečenj. Navdušilo je kar nekaj mladih kolesarjev, med katerimi sta še posebno izstopala Poljski kolesar Karol Domagalski (POL) in dvajsetletni Yevgeniy Gidich (Vino 4-ever SKO). Slednji je osvojil tudi naziv najboljšega mladega kolesarja dirke.

Szólj hozzá!