Slovenci Poljsko zapustili z zlato in srebrno kolajno

Slovenci Poljsko zapustili z zlato in srebrno kolajno

Kljub temu, da odlična Celjanka tokrat ni bila v svoji najboljši formi, je Tina Trstenjak v kategoriji do 63 kilogramov obranila naslov evropske judo prvakinje, ki si ga je priborila lansko leto v Kazanu. Za uspešno tekmovalko je bilo to že peto odličje na Poljskem, medtem ko je Adrian Gomboc na stopničkah stal samo enkrat.

Uspeh pomešan s kritiko

Tina Trstenjak, varovanka uspešnega trenerja Marjana Fabjana, kljub neverjetnemu dosežku – je namreč prva Slovenka, ki ji je uspelo kar dvakrat zapored osvojiti naslov evropske prvakinje v judu – ni pohvalila svojega nastopa.

Po finalni borbi je povedala, da so bili dvoboji zanjo izredno naporni in da ni najbolj zadovoljna s svojimi predstavami. Največ energije ji je brez dvoma vzela ravno finalna borba, v kateri se je pomerila z izjemno vzdržljivo Francozinjo Margaux Pinot.

Slovenka in Francozinja poskrbeli za poslastico

Obračun med slovensko in francosko tekmovalko je bil brez dvoma prava poslastica za ljubitelje juda. Po napetem rednem delu, v katerem je Tina Trstenjak utrpela prebitje ustnice, je sledil še več kot osem minutni podaljšek, ki se je končal z napako Margaux Pinot.

Adrian Gomboc slavil v četrtek

Poleg odlične slovenske judoistke, je Varšava prinesla uspeh tudi fantovskemu delu ekipe Z’dežele Sankaku. Za veselje je v četrtek poskrbel Adrian Gomboc, ki je v kategoriji do 66 kilogramov osvojil srebrno odličje.

Na drugo mesto se je uvrstil po borbi s »starim znancem«, izkušenim ukrajinskim predstavnikom in nekdanjim svetovnim prvakom Georgem Zantarajem. Po finalnem obračunu tudi mladi slovenski judoist ni ostal brez kritike na svoj račun, a je kljub temu povedal, da je zadovoljen s končnim izkupičkom in svojo prvo medaljo.

Odlični nastopi tudi za druge slovenske predstavnike

Poleg odličij, ki sta jih domov prinesla Tina Trstenjak in Adrian Gomboc, so se na tekmovanju v Varšavi izkazali tudi nekateri drugi slovenski tekmovalci in tekmovalke.

Klara Apotekar je v kategoriji do 78 kg osvojila peto mesto, deveto mesto pa je pripadlo Matjažu Trbovcu v kategoriji do 60 kg. Brez vidnejših uvrstitev so tokrat ostali Andreja Leški (do 63 kg), Anka Pogačnik (do 70 kg), Martin Hojak (do 73 kg) in Mihael Žgank (do 90 kg), ki se v Varšavi niso uvrstili preko uvodnih dvobojev.

Szólj hozzá!