Slovenci odlični na Svetovnem prvenstvu v športni gimnastiki

Slovenci odlični na Svetovnem prvenstvu v športni gimnastiki

V ljubljanskih Stožicah so od četrtka do nedelje potekali tekmovali nastopi na Svetovnem prvenstvu v športni gimnastiki. Ljubljanska tekma je bila četrta zaporedna tekma svetovnega prvenstva v letošnji sezoni. Pred njo so se tekmovalci že pomerili v krajih Baku, Doha in Cottbus, v katerih so predstavniki Slovenije že dokazali svojo odlično formo.

Odlični slovenski predstavniki osvojili kar deset stopničk

Čeprav so se predstavniki Slovenije izkazali na številnih tekmah, je bila ravno ljubljanska tekma tista, na kateri so prikazali svoje najboljše nastope. Ta vikend svetovnega pokala športne gimnastike se je namreč končal s kar desetimi uvrstitvami na stopničke.

V nedeljskem finalu je Alen Dimič prikazal dva odlična nastopa in si priboril zlato za svoj nastop na bradlji ter srebro za svoj nastop na drogu. Njegovemu zgledu je sledila ena izmed najobetavnejših ženskih predstavnic slovenske gimnastike, Adela Šajn, ki je osvojila drugo mesto na gredi.

Sobotne nastope sta zaznamovala Rok Klavora in Ivana Kamnikar. Prvi si je s svojim nastopom na parteju prislužil zlato, druga pa je osvojila srebro za svoj nastop na dvovišinski bradlji. Omenjenim sta se pridružil še Žiga Šilc, ki je s svojim nastopom na parterju osvojil srebrno medaljo ter Teja Belak, ki je osvojila srebrno medaljo na preskokih in bronasto medaljo na dvovišinski bradlji.

Bron je tokrat pripadel dvema odličnima slovenskima predstavnikoma. Tjaša Kysselef si je bron priborila s svojim nastopom v kategoriji preskokov, Sašo Bertoncelj pa je tretje mesto osvojil z nastopom na konju z ročaji.

Odlična popotnica za Predolimpijski kvalifikacijski turnir

Izjemni nastopajoči se bodo po ljubljanskem nastopu na Svetovnem prvenstvu v športni gimnastiki odpravili na Predolimpijski kvalifikacijski turnir, ki se bo odvijal med 14. in 19. aprilom v Riu. Za slovenske predstavnike je bila tekma na domačih tleh zagotovo odličen uvod v pomembne kvalifikacije.

Ravno prihajajoče kvalifikacije so bile krive, da je na četrti tekmi svetovnega prvenstva manjkalo nekaj odličnih imen iz sveta športne gimnastike, čeprav se gledalci niso mogli pritoževati nad pomanjkanjem napetosti.

Szólj hozzá!