Slavni Irski rugby trio se bo pomeril z ekipo Francije

irlandia france

Na prihajajoči tekmi med Irsko in Francijo lahko pričakujemo vrnitev Jonathana Sextona, Seana O’Briena in Jamia Heaslipa, je napovedal trener Joe Schmidt. To pomeni, da bo ekipa Irske lahko napadla s polno močjo.

Izkušeni trio, ki je leta 2013 poskrbel za zmago v Avstraliji, se bo na igrišče vrnil v polni postavi, kar je bilo v zadnjem času precej redko. Prejšnjo tekmo proti Italiji je izpustil O`Brien, potem ko si je med ogrevanjem poškodoval zadnjo stegensko mišico. Kljub temu je Irska slavila z rezultatom 26:3.

Sexton, ki je igralec rugbya v Franciji, pri klubu Racing Metro, je moral počivati dvanajst tekem, zaradi udarcev, ki jih je utrpel v prejšnji sezoni. Čeprav se je na treninge vrnil komaj prejšnji teden, pa trener Schmidt pravi, da je pripravljen za prihajajočo tekmo.

Heaslip je prejšnjo tekmo izpustil zaradi manjše poškodbe, vendar pa je že pripravljen na nastop v prihajajočem dvoboju.

Poleg naštetih igralcev, se na igrišče vrača tudi Rory Best, ki je bil odsoten zaradi poškodbe glave ter igralec Cian Healy, ki se je vrnil že prejšnjo tekmo, potem ko je bil odsoten od septembra.

Trener Schmidt je na tiskovni konferenci povedal, da je vesel da se ekipa spet vrača v polni postavi, da pa je mogoče pričakovati, da na igrišču še ne bodo tako uigrani. Upa, da bo ekipa dovolj usklajena za doseg zmage.

Schmidt je dodal še, da je običajno da se v začetku tekmovanja še ne pojavi popolna forma, temveč se ta počasi gradi skozi celotno tekmovanje. Trener se tako zanaša na to, da bodo igralci našli skupno igro skozi naslednje tekme. Poleg tega dodaja, da je ta tekma za Irsko ekipo izredno pomembna ter da se bodo potrudili na vso moč.

Za Francijo je zmaga nad Škotsko z rezultatom 15:8, za Irsko pa zmaga proti Italiji z rezultatom 26:3.

Irska: 15-Rob Kearney, 14-Tommy Bowe, 13-Jared Payne, 12-Robbie Henshaw, 11-Simon Zebo, 10-Jonathan Sexton, 9-Conor Murray, 8-Jamie Heaslip, 7-Sean O’Brien, 6-Peter O’Mahony, 5-Paul O’Connell (captain), 4-Devin Toner, 3-Mike Ross, 2-Rory Best, 1-Jack McGrath.

Zamenjave: 16-Sean Cronin, 17-Cian Healy, 18-Martin Moore, 19-Iain Henderson, 20-Jordi Murphy, 21-Isaac Boss, 22-Ian Madigan, 23-Felix Jones.

Szólj hozzá!