Slabi obeti za slovenske zimske športe

Slabi obeti za slovenske zimske športe

Letošnja sezona zimskih športov očitno ne bo najbolj naklonjena slovenskim tekmovalcem, vsaj če sodimo po uvodnih tekmah sezone. Potem, ko je odjeknila novica o poškodbi in dolgem okrevanju Ilke Štuhec, je sedaj sreča očitno nenaklonjena tudi slovenskim skakalcem.

Najslabši začetek sezone

Otvoritvena tekma skakaške sezone na Poljskem slovenskim skakalcem ni bila naklonjena in priskakali so najslabša mesta zadnjih osmih let. Posamezno je s svojo uvrstitvijo najbolj presenetil slavni slovenski orel Peter Prevc, ki je tekmo v Wisli končal na skromnem 20. mestu.

Nič boljši niso bili njegovi sotekmovalci, ki so se zaradi slabe uvrstitve na sobotni temi poslovili že v soboto. V nedeljskih skokih je tako nastopil le še Tilen Bartol, ki si je priskakal 21. mesto. Ekipno so se na koncu uvrstili na 5. mesto.

Se med Slovenskimi orli obetajo preobrati?

Peter Prevec po otvoritveni tekmi sezone ni skrival svoje jeze, a se je do prvih srečanj z novinarji pomiril in je v svojem uradnem komentarju povedal, da mu skok sicer ni uspel po željah, a da ga to ni preveč potrlo.

Povsem drugačne je na tekmo gledal mladi Tilen Bartol, ki se je sicer uvrstil za najbolj slavnega Slovenskega orla, a je bil to zanj odličen dosežek. S tem je znova potrdil, da je v zares odlični formi, o kateri se govori že nekaj tednov.

Tekma na Poljskem je bila dober pokazatelj tega, da se nam več kot očitno obeta sezona polna presenečenj in da je morda čas, da se tudi med Slovenskimi orli zgodijo preobrati. O tem pričata tudi podatka, da je moral najmlajši slovenski tekmovalec, Timi Zajc nepričakovano zapustiti zaletišče, saj njegov skakalni dres ni ustrezal pravilom in nepričakovan nastop Roberta Kranjca, ki v nedeljo dobil priložnost zaradi poškodbe ruskega tekmovalca.

Presenečenja tudi v drugih ekipah

No, presenečenjem pa nismo bili priča le v slovenski izbrani vrsti. Tudi prvo mesto je nepričakovano osvojil Japonec Junširo Kobajaši, ki je popolnoma presenetil druge tekmovalce, saj do sedaj ni dosegal vidnejših uvrstitev.

Morda je bila še edina stalnica začetka letošnje sezone na Poljskem odličen skok Avstrijca Stefana Krafa, ki je otvoritveno tekmo zaključil na tretjem mestu. Avstrijec brani naslov lanskega dobitnika velikega kristalnega globusa in očitno je, da si želi laskavi naslov osvojiti tudi letos.

Szólj hozzá!