Slab zaključek Gerrardove kariere pri Liverpoolu

steven gerrard

Za Steven Gerrard-a polet v novo življenje v Kaliforniji ne more priti prekmalu. Je velika ikona Liverpoola, a v zadnjem času je postalo očitno da potrebuje nov teren. Njegova starost in forma na zadnjih tekmah sta to le še potrdili. Pri 35-tih letih želi zadržati svoj položaj v eni izmed najboljših ekip Premier lige, a njegov trud ne dosega želenih rezultatov. V nedeljo je njegov 703-ji nastop trajal natančno 38 sekund.

V tem času je v boju za žogo zadel igralca Manchester Uniteda, Juan Mata, tako da je navijačem zastal dih. Njegova poteza je bila na meji nelegalne. Sekunde kasneje, ko je Unitedov Ander Herrera napadalno zadrsal proti Gerrardu, mu je ta stopil na nogo in si takoj prislužil rdeči karton.

Liverpool je izgubil tekmo, za kar je poskrbel Mata z dvema zadetkoma. Prvi gol je padel že pred Gerardovim vstopom, v prvem polčasu in je bil plod čudovite akcije Marouane Fellainija, Herrere in Mateja. Drugi zadetek je padel po Gererdovi izključitvi, ko je Mata zadel iz škarjic.

Liverpool je uspel zadeti enkrat. Vendar pa je bila v realnosti tekma že odločena z vztrajnostjo Mate in zaletavostjo Gerrarda. Ta se je ob zadnjem sodniškem žvižgu javno opravičil za svojo napako ter prevzel vso odgovornost za rdeči karton.

Vendar pa opravičilo ne bo spremenilo njegove usode. Čakajo ga tri tekme prepovedi. Po njih mu bo ostalo še največ šest tekem z Liverpoolom, preden se bo odpravil v Kalifornijo, kjer bo zasedel mesto v Los Angeles Galaxy v Major League Soccer.

Gerrard, ki je bil kapetan Liverpoola kar deset let, je v zadnjih dveh sezonah že pokazal znake svoje starosti ter naredil kar nekaj napak, ki so njegovo ljubo ekipo stale številnih zmag. Izkazalo se je, da je njegov značaj, ki je nekoč ekipo povedel v neverjetne višave, sedaj njegov najhujši sovražnik.

Szólj hozzá!