Sky Bet bo ponovno sponzor angleške nogometne lige

Sky Bet bo ponovno sponzor angleške nogometne lige

Spletni velikan s področja športnih stav in igralništva Sky Bet, je potrdil svojo vrnitev na mesto uradnega sponzorja angleške nogometne lige za sezoni 2016/17 in 2017/18.

Spletni velikan Sky Bet je sicer že sodeloval z angleško nogometno ligo, saj je bil v sezoni 2013/14 en izmed uradnih sponzorjev lige. Po preteku te pogodbe ga je na tem mestu zamenjalo ameriško podjetje Capital One, ki pa se ni odločilo za podaljšanje sponzorske pogodbe za sezono 2016/17.

Priložnost je Sky Bet z veseljem izkoristil in sestavil pogodbo, s katero je postal uradni sponzor angleških nogometnih lig Championship, League 1 in League 2 za dve sezoni. Pri tem sta se obe strani dogovorili tudi o možnosti dodatnih sponzorjev, ki jih lahko angleška liga išče med vsemi podjetji, dokler ta niso povezana s spletnimi stavami ali igralnicami ter tudi o možnosti prekinitve pogodbe v primeru, da bi Sky Bet spremenil svoje tržne načrte. Izvršni direktor Nogometne lige, Shaun Harvey je že potrdil, da liga išče tudi druge interese za sponzoriranje lige.

Govorice o ponovnem sponzorskem sodelovanju Sky Bet in angleške nogometne lige so se pojavile po tem, ko se je podjetje Capital One odločilo za usmeritev v oglaševanje preko televizijskih oglasov. Komentar o takšni odločitvi je podal generalni direktor Chris Newkirk: »Sodelovanje z Nogometno ligo je bil užitek in privilegij. Naše sodelovanje je igralo pomembno vlogo v kampaniji, ki smo jo izvajali z namenom promoviranja znamke v zadnjih letih in s katero bomo nadaljevali tudi v prihodnjem letu. Uživali smo v pozitivnem odnosu z vsemi vpletenimi v angleško nogometno ligo, vsemi tekmovalci in predanimi navijači. Ob prihajajočem koncu sezone ostajamo zvesti in predani našim sodelavcem. Zelo smo ponosni, da smo bili lahko sponzorji tako neverjetne organizacije.«

Svoj komentar je podal tudi tržni direktor podjetja Sky Bet, Rob Painter: »Po napeti nogometni sezoni 2013/14 se veselimo našega ponovnega sodelovanja z Nogometno ligo. Zelo veseli smo, da bomo ponovno postali uradni sponzor in to mesto obdržali vsaj naslednje dve leti.«

Poleg menjave uradnih sponzorjev angleške nogometne lige, so sponzorje zamenjali tudi številni angleški klubi. Zanimivo je, da Manchester United ostaja klub z najbolj dobičkonosnimi dresi, medtem ko moštvo Liverpoola med sponzorji ni najbolj priljubljeno.

Szólj hozzá!