Simone Bolelli je poskrbel za šok z zmago nad Milošem Ranoićem

Milos Raonic

V Marseillu se je Miloš Raonić iz Kanade pomeril z Italijanom Simone Bolellijem ter izgubil z rezultatom 6:4, 3:6 in 7:6. Za Bolellija je bil to najvišji dosežen rezultat do sedaj.

Ranoić je sicer po tekmi povedal, da je bilo na obračunu veliko priložnosti, da pa jih sam ni preveč dobro izkoristil. Bolleli je s to zmago končno prekinil niz petintridesetih porazov, ki jih je dosegel proti top desetim igralcem lestvice.

Bolelli se bo v nadaljevanju turnirja pomeril s sedmo uvrščenim Gaelom Monfilsom.

Ostale tekme turnirja:

Tretje uvrščeni Ernests Gulbis iz Latvije je bil izločen z 6:3 in 6:4, ko ga je nadigral Francoz Jeremy Chardy. Pred Chardyem je še en težek dvoboj proti Gillesu Simonu. Simon je nadigral Borna Corica z 6:2, 3:6 in 6:3.

Stan Wawrnika, številka dva, je trenutno najvišnje uvrščeni igralec v turnirju, po tem ko je prvouvrščeni Švicar izgubil proti Francozu Benoitu Paireju z 6:2 in 6:3 v igri, ki je trajala manj kot eno uro.

Wawrinka, ki je zmagal na več dvobojih kot katerikoli drugi igralec, je izbolšal svoj rekord na 15:1 in si priboril četrtfinalni igro z Sergiyem Stakhovskyim.

Šesto uvrščeni Belgijec David Goffin je predal tekmo, po tem ko je začutil bolečino v rebru. Tekma se je tako končala pri rezultatu 5:1 in zmago Avstrijca Dominica Thiema.

21-letni Thiem bo v naslednjem krogu igral proti Robertu Bautistu-Agutu.

Szólj hozzá!